Ημερίδα ενημέρωσης από την "Ολυμπιακή Σύμπραξη ΠΑΣΙΘΕΑ" στη Ζαχάρω

Σχέδιο απασχόλησης για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Ολυμπίας

Ημερίδα ενημέρωσης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών της Ολυμπίας- ΠΑΣΙΘΕΑ» που υλοποιείται στα πλαίσιο της δράσης "Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών" (ΤΟΠΣΑ), πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πασιθέα» την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Πνευματικό Κέντρο) στη Ζαχάρω.

Στην  Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν: η Αναπτυξιακή Ολυμπίας ως συντονιστής, οι Δήμοι Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ, ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε, Σύλλογος Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας και Περιχώρων, Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών " Η Δήμητρα", Σύλλογος Νέων Αγροτών και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους κατοίκους των  Δήμων Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως και συγκεκριμένα σε : 1)Ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, 2)Νέους Επιστήμονες (Ιατρούς, Μηχανικούς, Δικηγόρους, κτηνιάτρους, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς) και 3) Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα.

Το πρόγραμμα παρέχει υποστήριξη σε όσους επιλεγούν για να βρουν δουλειά ή να δημιουργήσουν δικής τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα στους ενδιαφερόμενους που θα επιλεγούν θα παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και στη συνέχεια θα προωθηθούν σε επιχειρήσεις για απασχόληση ή θα υποστηριχθούν για να συστήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Οι τομείς που έχουν επιλεγεί είναι η γεωργία, ο τουρισμός και η επιστημονική υποστήριξη των κατοίκων της υπαίθρου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που αποτελούν το νέο θεσμό της Κοινωνικής οικονομίας.

Για κάθε ωφελούμενο που θα προωθεί στην απασχόληση θα δημιουργηθεί ένα Ατομικό Σχέδιο Δράσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του  ενώ για κάθε επιχείρηση που θα δημιουργηθεί θα παρέχονται Συμβουλευτικές υπηρεσίες (πχ αίτηση υπαγωγής σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κλπ)

Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ/ ώρα (μεικτά) και αφορούν τους τομείς: Παραγωγή, τυποποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων (18 άτομα), Οργάνωση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων με έμφαση σε επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού και εναλλακτικών δραστηριοτήτων (20 άτομα),  Σχεδιασμό ιστοσελίδων και ηλεκτρονικού εμπορίου για την προώθηση αγροτικών προϊόντων και κρατήσεις  τουριστικών υπηρεσιών (24 άτομα),  Ανάπτυξη δεξιοτήτων παροχής ολοκληρωμένων επιστημονικών υπηρεσιών και συμβουλών (18 άτομα).

Οι αιτήσεις συμμετοχής των ωφελούμενων  στο πρόγραμμα υποβάλλονται  μέχρι 31/12/2013.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις συμμετοχής από τα γραφεία της Αναπτυξιακής Ολυμπίας και τους Δήμους Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως  και από την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ολυμπίας (www.anol.gr)  και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (www.aspasithea.gr)

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ