Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος!

 

Υπέροχη βραδιά στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς

Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δεκάδες Παλαιοί Πρόσκοποι, στο φυσικό τους περιβάλλον, στην Κατασκήνωση των Προσκόπων στην Σκαφιδιά την περασμένη Τρίτη.
Η πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης ανήκε στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας σε συνεργασία με το Επιτελείο της Κατασκήνωσης που απέσπασε, όπως και οι κατασκηνωτές, τα συγχαρητήρια όλων για την πολύ καλή φιλοξενία τους.
H μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με τον παραδοσιακή κύκλο γύρο από την Πυρά που άναψε όταν πυρσοφόροι αντιπροσωπεύοντας τις Αξίες, τα Ιδανικά και την Προσφορά, αναφέρθηκαν στην  σημαντική συμβολή της κίνησης στις τεσσάρες μεγάλες περιόδους από το 1910 μέχρι σήμερα. Ακολούθησαν τραγούδια, παιγνίδια και ευρηματικά σκετσάκια από τους κατασκηνωτές.
Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης Νίκος Καραχάλιος ευχαρίστησε τους Παλαιούς Προσκόπους για την πρωτοβουλία τους αλλά και την πρόοδο των Προσκόπων του Πύργου, τον Αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κώστα Τριανταφυλλόπουλο για το έργο του, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του, για τη μεγάλη συμμετοχή στην συνάντηση. Παράλληλα, ανέλυσε τον κοινωνικό και παρεμβατικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης και ευχαρίστησε και συνεχάρη τους δραστήριους βαθμοφόρους της πόλης που για 35 χρόνια αξιοποιούν το χώρο για να μεταλαμπαδεύσουν τις Αξίες τους.
Ο υπ/γος της ΕΠΠ Ανδρέας Γιατράς, διάβασε μήνυμα του Βοηθού Γενικού Εφόρου, Πυργιώτη Άγγελου Καραμάνη, ένα μήνυμα γεμάτο με αναμνήσεις, διδάγματα και κατευθύνσεις ζωής ,αλλά και στόχους για την ανάπτυξη και διεύρυνση του Προσκοπισμού, καθώς επίσης και Αρχηγών άλλων Ενώσεων (Ν. Φιλαδέλφειας και Ζωγράφου). 

Το εξαιρετικό μουσικό μέρος επιμελήθηκαν  οι Παύλος Αυγερινόπουλος, Νικ. Στεφανίδης και Παν. Καλαμπρέζος. Τραγούδια ερμήνευσαν ο Παύλος Μαλλιόπουλος και η σοπράνο Ολίνα Παναγιωτακοπούλου μαζί με όλους τους παρευρεθέντες.
Την προσκοπική συνάντηση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πατήρ Νικόλαος Κατσιδήμας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Π. Μπράμος, η αντιδήμαρχος Πύργου Α. Αγγελακοπούλου, ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαιδευσης Β. Δημητρέλλος και ο Δασάρχης Πύργου Π. Λάττας.
Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο αναπληρωτής Περιφερειακός Εφορος Δυτικής Ελλάδας Φ. Μαραγκάκος και ο Εφορος Παλαιών Προσκόπων Δυτικής Ελλάδας Γ. Γιαννικούλης. Μεταξύ των άλλων παρέστηκαν και ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Δ/Π Πύργου Π. Καρακίτσος, ο υπ/γος Γ. Καραμάνης, ο πρώην Εφορος Πελοποννήσου Δ. Σαργέντης, ο πρώην Περιφερειακός Ηλείας Σ. Μπαμπής, οι πρώην τοπικοί Έφοροι Πύργου Θ. Κολοκοτρώνης, Α. Παναγιωτακόπουλος, Γούναρης (Αμαλιάδας), Γ. Παναγιωτακόπουλος (Αρχ. Ολυμπία), Γ. Γιαννόπουλος, Π. Παπαδόπουλος, οι πρώην Αρχηγοί Ν. Γάσπαρης, Κ. Καραχάλιος, Β. Φάμελλος, Π. Σπηλιόπουλος, κ.α.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, στην οποία όλοι έδωσαν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν μετουσιώνοντας τις αξίες και τα ιδανικά της προσκοπικής κίνησης σύμφωνα με το ρητό τους «Μια φορά Πρόσκοπος, πάντα Πρόσκοπος».

proskop2

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ