Νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους

 

Στην υλοποίηση νέου Προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας, μέσα από συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, από 29 έως και 64 ετών, "προχωρά" ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.

- Πρακτική άσκηση των ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

- Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

- Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων, τα οποία θα αποκτήσουν οι άνεργοι, κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

- Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα), καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 1.600 ευρώ και περιλαμβάνει την θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση, το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος της δράσης από τον Ο.Α.Ε.Δ. για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωσή του.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα, από 10 Οκτωβρίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 

Πηγή

epoli.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη