Ξεχασμένοι από τον ΟΑΕΔ οι μακροχρόνια άνεργοι. Το "αόρατο" επίδομα των 200 ευρώ

Μόλις 4.200 είναι οι... τυχεροί μακροχρόνια άνεργοι που εισέπραξαν από την αρχή του έτους έως και τον Απρίλιο, το επίδομα ανεργίας που έχει θεσπιστεί γι' αυτή την κατηγορία πολιτών σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr.

Με δεδομένο ότι οι μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, είτε αναζητούν εργασία, είτε όχι, ανέρχονται στα 537.893 άτομα, προκύπτει ότι το εν λόγω επίδομα των 200 ευρώ το μήνα, για ένα έτος, χορηγείται στο... 0,78% του συνόλου μόλις.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία έχει πάνω από 533.000 ανέργους, οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών και εκτός από το ότι δεν μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο της ανεργίας, αδυνατεί να τους χορηγήσει, ακόμα και αυτό το πενιχρό βοήθημα των 200 ευρώ το μήνα.

Ας σημειωθεί ότι ήταν αναμενόμενο πως ο αριθμός των επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων, θα ήταν πολύ μικρός, μιας και οι διατάξεις χορήγησής του, άλλαξαν προς το χειρότερο από την 1.1.2014 και μετά.  Τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στο ότι η υποβολή της σχετικής αίτησης για τους ενδιαφερόμενους, δεν μπορεί να γίνει εάν παρέλθουν δύο μήνες από τη λήξη της 12άμηνης τακτικής επιδότησης.

Επιπρόσθετα, πρέπει υποχρεωτικά να είναι 12άμηνο το αρχικό διάστημα που επιδοτείται η ανεργία και όχι μικρότερο. Επίσης, ζητείται το προηγούμενο εκκαθαριστικό, δηλαδή του 2014 στην προκειμένη περίπτωση, για να διαπιστωθεί το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όσων υποβάλλουν αίτηση. Υπάρχουν όμως αρκετοί που εντός του 2014 μπορεί να εργάζονταν, συνεπώς, χάνουν αυτόματα το δικαίωμα για να λάβουν την εν λόγω παροχή.

Χαρακτηριστικό του αισθητά μειωμένου αριθμού των δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, ο αριθμός τους έφτανε τα 36.000 άτομα.

Πηγή

news247.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη