Την ερχόμενη Κυριακή στον Πύργο: Σεμινάριο για λογιστές

Σεμινάριο για τα μέλη του και για όποιους άλλους επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με την φορολογική νομοθεσία, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή(ώρα 9.30 μ.μ.)στο συνεδριακό κέντρο του διοικητηρίου στον Πύργο, η Ένωση Λογιστών, Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Φορολογικές αλλαγές  2012-2013, αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών  προσώπων.

Ανάλυση όλων των αλλαγών που επέρχονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων με το Ν. 4110/2013και το Ν. 4141/2013

στο συνεδριακό κέντρο του διοικητηρίου στον Πύργο, η Ένωση Λογιστών, Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Φορολογικές αλλαγές  2012-2013, αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών  προσώπων.

Ανάλυση όλων των αλλαγών που επέρχονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων με το Ν. 4110/2013και το Ν. 4141/2013.

Εισηγητής  θα είναι ο Γιώργος  Α. Κορομηλάς

Φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων, Συγγραφέας φορολογικών βιβλίων

Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.)

§  Πως θα φορολογηθούν τα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014.

§  Φορολογία εισοδήματος μισθωτών - συνταξιούχων.

ü  Νέα κλίμακα φορολογίας μισθωτών – συνταξιούχων. Αντικατάσταση αφορολογήτου με κλιμακούμενη μείωση φόρου.

ü  Λοιπές μειώσεις φόρου (βάσει δαπανών που πραγματοποιούνται). Όλες οι αλλαγές στις σχετικές διατάξεις.

ü  Αποδείξεις για αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών. Τι αλλάζει.

ü  Φορολογία πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού.

ü  Φορολογία αμειβομένων με έκδοση τιμολογίου (μπλοκάκια).

ü  Υποχρέωση υποβολής δήλωσης από όσους έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Υποχρέωση αναγραφής όλων των εισοδημάτων στη δήλωση.

§  Φορολογία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα.

ü  Φορολογία ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών. Νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

ü  Φορολογία Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινωνιών, Κοινοπραξιών κ.λπ. με υποχρέωση τήρησης απλογραφικών βιβλίων (Β’ κατηγορίας) του Κ.Φ.Α.Σ.

ü  Φορολογία Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινωνιών, Κοινοπραξιών κ.λπ. με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων (Γ’ κατηγορίας) του Κ.Φ.Α.Σ. Χρόνος και τρόπος φορολογίας διανεμομένων κερδών.

ü  Φορολογία Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Συνεταιρισμών κ.λπ. Χρόνος και τρόπος φορολογίας διανεμομένων κερδών.

ü  Φορολογία αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε., εταίρων και διαχειριστών λοιπών εταιρειών (Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε. κ.λπ.).

§  Κατάργηση ανεπάρκειας και ανακρίβειας των βιβλίων. Πως θα προσδιορίζεται από τον φορολογικό έλεγχο το ακαθάριστο και καθαρό εισόδημα όσων έχουν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

§  Δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα. Νέες προϋποθέσεις έκπτωσης των δαπανών. Ποιες δαπάνες δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα.

§  Φορολογία λοιπών εισοδημάτων.

§  Αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, (Τεκμήρια). Πως θα φορολογούνται όσοι δεν καλύπτουν τις αντικειμενικές δαπάνες και τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων με το δηλωθέν εισόδημα.

§  Λοιπές επίκαιρες φορολογικές αλλαγές.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη