Άναψαν "φωτιές" οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Έκτακτη κοινή Γ.Σ. γιατρών και εργαζομένων  πραγματοποιήθηκε χθες στην Αμαλιάδα με την συμμετοχή διοικητή και δημάρχου Ήλιδας - Αδιέξοδο με το πρόγραμμα εφημεριών Ιουλίου – "Αδυναμία" δηλώνει ο διευθυντής Χειρουργικής

«Φωτιές» έχει ανάψει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας η πρόθεση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να δρομολογηθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου ως νοσοκομείο «κορμού», δηλαδή ως εφημεριακό κέντρο στο οποίο και θα απευθύνονται αποκλειστικά όλα τα επείγοντα περιστατικά.
Αυτή… η προοπτική έρχεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή, με δεδομένο ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οι διευθυντές των κλινικών  του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας θα πρέπει να καταθέσουν στον διοικητή Λέανδρο Καλογεράκο πρόγραμμα εφημεριών για τον μήνα Ιούλιο.
Χθες για το θέμα των εφημεριών, αλλά και για την… περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει το νοσοκομείο Αμαλιάδας ουσιαστικά να «απορροφάται» και άρα να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται, πραγματοποιήθηκε κοινή Γενική Συνέλευση γιατρών και εργαζομένων, με την συμμετοχή του διοικητή κ. Λ. Καλογεράκου, αλλά και του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Κατά την διαδικασία δεν ελήφθη κάποια απόφαση και πλέον κανείς δεν γνωρίζει εάν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα διαθέτει πρόγραμμα εφημεριών από τους διευθυντές των κλινικών ή διοίκηση θα αποφασίσει για το «τι μέλλει γενέσθαι»…
Η συντριπτική πλειοψηφία γιατρών και εργαζομένων εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στις μετακινήσεις προσωπικού, όταν μάλιστα αυτό είναι μονόπλευρο, δηλαδή από το νοσοκομείο Αμαλιάδας σε αυτό του Πύργου, με τον κ. Καλογεράκο να διαμηνύει ότι εάν κάποιες κλινικές δεν καταθέσουν τελικά πρόγραμμα εφημεριών για τον Ιούλιο, αυτό θα έχει ως συνέπεια να συντάξει πρόγραμμα  η διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Αρκετοί γιατροί πρότειναν να γίνονται εφημερίες τομέα και να επιστρέψουν όσοι έχουν αποσπαστεί.

Δεν μπορεί να καταθέσει η Χειρουργική…
Κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση, υπήρξαν αρκετές διαφωνίες ως προς τις εφημερίες, τη στιγμή που στο νοσοκομείο Αμαλιάδας υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, με το υπάρχον προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει υπηρεσίες.
Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κ. Λίνο Μίρα, τόνισε ότι δεν έχει την δυνατότητα να καταρτίσει και να καταθέσει πρόγραμμα εφημεριών, τη στιγμή που η κλινική διαθέτει δύο γιατρούς - συμπεριλαμβανομένου του ιδίου -, επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορεί έτσι η κλινική να λειτουργήσει σωστά για την αντιμετώπιση των περιστατικών. Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κοινοποίησε και σχετική επιστολή στην διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία εξηγούσε τους λόγους για την αδυναμία κατάθεσης προγράμματος εφημεριών, ενώ κατά την συνέλευση, με αφορμή αυτή την επιστολή, δέχτηκε κατηγορίες ότι προτείνει και «οδηγεί» την κατάσταση στη μετακίνηση γιατρών στο νοσοκομείο Πύργου, το οποίο σε μια τέτοια περίπτωση θα σηκώσει το «βάρος» των εφημεριών, αφού το Χειρουργικό είναι βασικότατη ειδικότητα για να αναληφθεί εφημερία.

Να στηριχτεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας…
Ο κ. Καλογεράκος ζήτησε από τους διευθυντές των κλινικών να υποβάλλουν πρόγραμμα εφημεριών για τον Ιούλιο, με το όποιο προσωπικό διαθέτουν και συγχρόνως εάν το επιθυμούν να καταθέσουν και τις όποιες εισηγήσεις τους.
Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης, τόνισε ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας είναι μια βιώσιμη μονάδα και χαρακτήρισε απαράδεκτο να το να προτείνουν κάποιοι την μεταφορά του προσωπικού στο νοσοκομείο Πύργου. Πρότεινε δε, την κάλυψη εφημεριών τομέα και πρόσθεσε ότι το όποιο προσωπικό ήδη έχει μεταφερθεί σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες, όπως αυτή του Πύργου, να επιστρέψει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
«Είναι κρίμα και μόνο να υπάρχει η σκέψη, όχι η πρόταση, για να κλείσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Να κάνουμε γενικές εφημερίες νομού και ότι μπορούμε να κάνουμε. Ελπίζω την 1η Σεπτέμβρη να το βρω εδώ το νοσοκομείο και να έρθω…», είπε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος πρόκειται να επιστρέψει ως γιατρός.
Ο κ. Λυμπέρης εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» σε όσους επιβουλεύονται επί χρόνια τη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας, επιχειρώντας μεθοδευμένα την υποβάθμιση του, ώστε να έρθει η απαξίωση και ενδεχομένως και το «λουκέτο».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Κώστας Καραϊνδρος επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαία τα όσα διαρρέονται και βλέπουν και το «φως» της δημοσιότητας περί αδυναμίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας να κάνει εφημερίες, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί τη βούληση του νοσοκομείου Πύργου για να εξασφαλίσει προσωπικό από το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας.
Ο κ. Καραϊνδρος ζήτησε από όλους να κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση και να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη του νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση του πολιτών με τους καλύτερους όρους, προτείνοντας να σταλεί ένας γιατρός από το νοσοκομείο Πύργου για τους επόμενους 2 μήνες και συγχρόνως να ζητηθεί η ικανοποίηση των αιτημάτων.
«Δεν μπορεί εδώ κάποιοι να λένε έτσι απλά «ας πάμε στο νοσοκομείο του κορμού…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραϊνδρος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ανέφερε ότι δεν του προκαλούν έκπληξη τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις και τις κινήσεις των γιατρών του νοσοκομείου Πύργου, εκφράζοντας την απορία, ποιος τους έχει δώσει την αρμοδιότητα, ανά τακτά διαστήματα, να διατυπώνουν προτάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν και συναδέλφους τους από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως της Αμαλιάδας.
«Καλώ το Επιστημονικό Συμβούλιο να λάβει και για αυτό το θέμα μια απόφαση, για το από πού ξεκινά και που φτάνει η αρμοδιότητά τους. Όποιος τολμάει να λέει σενάρια για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, εμείς θα τον καταγγέλλουμε…», επεσήμανε.
Ο κ. Μιχαλόπουλος ζήτησε από τον διοίκηση του νοσοκομείου να πιέσει για την ικανοποίηση του αιτήματος για επικουρικό χειρουργό και μέχρι την τοποθέτησή του, όλο το προσωπικό να υπερβάλλει εαυτούς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί η αφορμή για την όποια μεθόδευση ενάντια στη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Κάλεσε δε, τη διοίκηση να ζητήσει την επιστροφή του προσωπικού που έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Πύργου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών