Άνοιξαν τα Ιαματικά Λουτρά Καϊφα

Για τον μήνα Ιούνιο θα λειτουργεί μόνο η πισίνα και από τον Ιούλιο και οι λουτήρες

Τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ιαματικά τους λουτρά στην λουτρόπολη του Καϊάφα έχουν πλέον οι επισκέπτες, έλληνες και ξένοι αλλά και οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Η λειτουργία των ιαματικών λουτρών για την πισίνα σε πρώτη φάση, ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουνίου και θα διαρκέσει καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τα μέσα Νοέμβρη ανάλογα βεβαίως και με την επισκεψιμότητα που συνήθως καθορίζει την λήξη της ιαματικής σεζόν. Από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα θεραπευτικά μπάνια στους λουτήρες των ιαματικών εγκαταστάσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ανοιχτό ωστόσο είναι και το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΑ στον Καϊάφα, που έχει διαθέσιμες 32 κλίνες, με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, όπου μπορούν να διαμένουν οι λουόμενοι και ήδη άρχισαν οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν.

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, στα τηλέφωνα 26250 31705 και 26250 31708.

Το ωράριο λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου για τον μήνα Ιούνιο 2015 θα είναι καθημερινά, από τις: 09:00 το πρωί έως τις: 14:00, το μεσημέρι και από τον μήνα Ιούλιο 2015 από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Οι τιμές είναι σταθερές, μπορεί ο κάθε λουόμενος να κάνει πέρα από την εγγραφή και την εξέταση στον γιατρό που είναι υποχρεωτική από 1-10 λούσεις, χωρίς να ενταχθεί σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ωστόσο υπάρχουν και ομαδικά και εκπτωτικά πακέτα για ανέργους, ΑΜΕΑ, μαθητές, φοιτητές, γκρουπ και γενικότερα ειδικές κατηγορίες λουομένων.

Η κίνηση στα λουτρά Καϊάφα που είναι κατάλληλα για δερματικές παθήσεις, άσθμα, ρευματισμούς και παθήσεις του ήπατος, αναμένεται να κορυφωθεί κατά την περίοδο από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ την συγκεκριμένη περίοδο όπως μας ενημέρωσαν από την Δ/νση των λουτρών, την πισίνα επισκέπτονται για τα μπάνια τους κυρίως λουόμενοι από την Ηλεία που το συνηθίζουν κάθε χρόνο και εντάσσουν τα ιαματικά λουτρά στο πρόγραμμά τους.

Άλλωστε η πισίνα λειτουργεί πλέον ως spa και προσφέρεται για αναζωογόνηση και ευεξία και προτιμάται πλέον και από νεαρές ηλικίες, αφού ολόκληρες παρέες νέων ανθρώπων επιλέγουν την πισίνα του Καϊαφα για να χαλαρώσουν με ένα θερμό μπάνιο. Πάντως, πολλοί είναι και οι διερχόμενοι κυρίως επισκέπτες, που στο πλαίσιο περιήγησής τους στην περιοχή της Ζαχάρως κάνουν στάση στον Καίάφα για να γνωρίσουν τα λουτρά και να κάνουν τα μπάνια τους. Τα νερά των λουτρών  κυμαίνονται σε θερμοκρασία 32-34ο °C και  ενώ το υδροθεραπευτήριο (που βρίσκεται απέναντι απ’ το νησάκι) λειτουργεί με δύο φυσικές πισίνες (σπηλιές) και 20 ατομικούς λουτήρες.

Βεβαίως, η προσέλευση των λουόμενων ωστόσο θα μπορούσε να ήταν αρκετά υψηλότερη εφόσον είχαν υλοποιηθεί απαραίτητα έργα εντός των εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο και τα Λουτρά δεν είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Ας ελπίσουμε με τα έργα αναβάθμισης ύψους 5 εκ. ευρώ που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ, ο ειδυλλιακός και προικισμένος από την φύση αλλά εγκαταλελειμμένος από την Πολιτεία Καϊάφας, θα αποκτήσει την θέση που του αξίζει και θα γίνει μελλοντικά μια από τις πιο δημοφιλείς λουτροπόλεις της Ελλάδας. Αυτό άλλωστε είναι ένα όνειρο δεκαετιών για όλη την Ηλεία…

Ελένη Παπαδοπούλου

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ