Αγιασμός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου παρουσία του Ηλείου υφ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

 

Μήνυμα από το σχολείου του έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας: "Ισότιμη επιλογή η τεχνική εκπαίδευση"

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανού και παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκη, του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και του διευθυντού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο αγιασμός και στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Ο Ηλείος Υφυπουργός μάλιστα τόνισε στο χαιρετισμό του ότι η θέση του είναι πολύ περίεργη, γιατί σε αυτό το σχολείο πέρασε πολλά χρόνια – υπήρξε καθηγητής και διευθυντής του σχολείου- και επιστρέφει τώρα εδώ όταν ένας κύκλος ζωής έχει κλείσει.
«Σε αυτό το σχολείο έχω περάσει πολλά χρόνια και εδώ θα επιστρέψω όταν ένας κύκλος της ζωής κλείσει. Στο Υπουργειο έχω αναλάβει πώς να βοηθήσουμε την τεχνική εκπαίδευση να γίνει στα μάτια της κοινωνίας μια ισότιμη επιλογή και να πείσουμε την κοινωνία ότι τα ΕΠΑΛ είναι ισότιμα όπως όλα τα άλλα. Αυτό θέλει δουλειά και χρόνο. Προσπαθούμε και κυρίως για το τι θα γίνει όταν τελειώσετε τη φοίτηση σας εδώ, είτε συνεχίζοντας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε για να μπείτε στην αγορά εργασίας και γι’ αυτό υλοποιούμε το πρόγραμμα της Μαθητείας. Οι καθηγητές είναι εδώ να σας βοηθήσουν για όποιο δρόμο θέλετε να ακολουθήσετε.
   Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για την πρόσληψη αναπληρωτών έγκαιρα, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν και τα σχολεία έμπαιναν σε κανονική λειτουργία τον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τα Χριστούγεννα.»
Ο Μητροπολίτης Ηλείας μιλώντας στους μαθητές τόνισε ότι οι ευχές του είναι θερμές σε όλους για καλή προκοπή. «Είστε μεγάλα παιδιά και πρέπει να κατανοήσετε ότι η μόρφωση πρέπει να δημιουργεί χαρακτήρες, να μορφώνει, λέξη που είναι συνώνυμη με την εκπαίδευση. Τα γράμματα πρέπει να βοηθούν στην ολοκλήρωση του ανθρώπου. Να κάνουμε αυτό που έκανε ο Διογένης με το φανάρι στην Αθήνα, να ψάχνει άνθρωπο το μεσημέρι. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε να κάνουν τα σχολεία και να σας βλέπουμε και να χαιρόμαστε όλοι με την προκοπή σας»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ανέφερε ότι βλέπει χαρούμενα παιδιά και εύχεται να κρατήσουν τη χαρά και την αισιοδοξία τους.
 
 «Οι καθηγητές αυτού του σχολείου και η διευθύντρια, συνδέουν το λειτούργημα με το συναίσθημά τους, και έρχονται εδώ γιατί η δουλειά σε αυτό το σχολείο είναι προέκταση της ψυχής τους.
   Αγοράσαμε ένα καυστήρα και βάψαμε κάποιες αίθουσες και θα κάνουμε κι άλλα, γιατί έχουμε και τον Υφυπουργό που στηρίζει και θα κάνουμε κι άλλα, αλλά και ο Δεσπότης που στηρίζει τις προσπάθειες όλων των κοινωνικών παραγόντων της πόλης. Εύχομαι να είστε γεροί και δυνατοί, καλή χρονιά, υπομονή και κουράγιο στους καθηγητές.»
 
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος τόνισε ότι η επιλογή του να έρθει στο ΕΠΑΛ για τον αγιασμό δεν ήταν τυχαία, γιατί θεωρεί ότι είναι ένα σχολείο ισότιμο με τα άλλα και όχι δεύτερης κατηγορίας. Και η εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας και η εισαγωγή αποφοίτων στα ΑΕΙ προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερο κύρος. Πιστεύω σε μια ποιοτική αναβάθμιση των τεχνικών σχολείων.
   Με καθαρή σκέψη, αγάπη και συνεργασία, εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία και καλή επιτυχία στους τελειόφοιτους που θα αντιμετωπίσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Τέλος, εκ μέρους του Συλλόγου διδασκόντων καλωσόρισε τους μαθητές η Διευθύντρια Βασιλική Σακελλάρη ευχόμενη να έχουν μια καλή χρονιά με την συενργασία όλων των φορέων, ενώ ζήτησε από το δήμαρχο να φροντίσει να καθαρίσουν τα χορτάρια όπως έκαναν και στα άλλα σχολεία.

epal2

epal3

epal4

epal5

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ