Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Κάλεσμα ξεσηκωμού

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Η Δήμητρα» με σύνθημα «Αγρότες δεν πάει άλλο ξεσηκωθείτε» καλεί όλους τους αγρότες να ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα.
Μετά και την προχθεσινή συνεδρίαση Δ. Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, αποφασίστηκε να συμμετάσχει το συμβούλιο στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας η οποία την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα μεταβεί στην Λάρισα, προκειμένου να δώσει το παρών στη συνάντηση με τις αντιπροσωπίες των υπολοίπων αγροτικών μπλόκων έτσι ώστε να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Μέγιστο πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο φαντάζει το φορολογικό ζήτημα. Η προπληρωμή για το επόμενο έτος χωρίς να γνωρίζουν οι αγρότες τι πρόκειται να κερδίσουν είναι ένα μεγάλο θέμα. Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου κ. Αντωνάτος ότι οι καλλιέργειες γίνονται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες με πολύ μεγάλο κόστος και από τα λίγα που ενδεχομένως θα κερδίσουν θα πρέπει τα μισά να τα καταβάλλουν στο κράτος.

Συζητήθηκε ακόμα το θέμα του ασφαλιστικού καθώς οι εισφορές αγγίζουν το 27% έως 30% με τους αγρότες να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μην καταφέρουν τελικά να πάρουν σύνταξη.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων δεν έλειψε από το τραπέζι των συζητήσεων, με τον κ. Αντωνάτο να αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά είναι πρωτάκουστα και ότι σε λίγα χρόνια κινδυνεύουμε οι περιουσίες των μικρομεσαίων αγροτών να βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών και των Ευρωπαίων.
Συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Αντωνάτος ότι οι αγρότες βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών