Αμαλιάδα: Καμπανάκι για τους δασικούς χάρτες

Ουσιαστική ενημερωτική ημερίδα από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Λίγες ημέρες απομένουν έως την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων σχετικά με τους δασικούς χάρτες στην Ηλεία. Η 12η Ιουνίου πλησιάζει απειλητικά και αρκετοί ιδιοκτήτες γης έχουν αφήσει το θέμα σε εκκρεμότητα. Οι κίνδυνοι είναι ακόμα μεγαλύτεροι για όσους καλλιεργούν τις αμφισβητούμενες εκτάσεις και παράλληλα λαμβάνουν και επιδοτήσεις για τις καλλιέργειες αυτές. Αυτοί βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του να χάσουν τις εκτάσεις αλλά και να κληθούν να επιστρέψουν με τόκο επιδοτήσεις που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ενημερωτική ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή του Διευθυντή Δασών Ηλείας Παναγιώτη Κορισιάνου και του εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και προέδρου του ΔΣ Ήλιδας, Ανδρέα Νικολακόπουλου. Οι δύο παράγοντες ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην υποβολή αντιρρήσεων και ποιες διαδικασίες μπορούν να ακολουθηθούν, τα κόστη για τις διαδικασίες αυτές, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολούθησε στην ημερίδα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, «… ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες γης ότι έως τις 12 Ιουνίου πρέπει να κάνουν ενστάσεις για τα αγροτεμάχιά τους που εμφανίζονται ως δασικά στους χάρτες. Δεν υπάρχει άλλη προθεσμία. Οι αγρότες θα έχουν προβλήματα και στο ΟΣΔΕ, διότι αν τα αγροτεμάχια θα χαρακτηριστούν δασικά, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν όλα τα χρήματα πίσω στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τόκους. Συνιστούμε στους αγρότες να τρέξουν να μην χάσουν τις προθεσμίες για να μην τρέχουν μετά για χαμένες επιδοτήσεις».

Όπως επισημάνθηκε περιοχές που έχουν θέμα με τους δασικούς χάρτες κοντά στην Αμαλιάδα, είναι το Κρυονέρι, το Περιστέρι, το Γεράκι, η Κεραμιδιά, το Χάβαρι με πολλές αμφισβητούμενες εκτάσεις.

dasik2

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ