Αμαλιάδα: Το Φθινόπωρο του 2017 ολοκληρώνονται τα έργα στην Ανάληψη

Σταθεροποιούν το έδαφος του οικισμού που "βυθίστηκε" από γεωλογικό φαινόμενο - Στον οικισμό χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας

Τις εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους που ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας στο οικισμό Ανάληψη Αμαλιάδας, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Γιάννη Κοντόπουλο, τον τοπικό Σύμβουλο της Ανάληψης  κ. Βαγγέλη Παλυβό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο οικισμός «βυθίστηκε» από τοπικό γεωλογικό φαινόμενο το οποίο ξεκίνησε στα μέσα του 2014 και ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο στα μέσα του 2015, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σπίτια και να παρασυρθεί ο κεντρικός δρόμος. Συγκεκριμένα, ο δρόμος του χωριού «χάθηκε» σε μήκος περίπου πενήντα μέτρων, καθώς η γη άνοιξε στα δύο και βυθίστηκε κατά τρία μέτρα.
Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε από τα συνεργεία του ανάδοχου για τις πρώτες εργασίες που αφορούν στην κατεδάφιση των υπό κατάρρευση σπιτιών, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την συνέχιση των εργασιών, που έχουν να κάνουν με την  σκυρόδεση του οικισμού.
Μετά την αυτοψία, ο Δήμαρχος Ήλιδας εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το χρόνο ρεκόρ που ξεκίνησαν τα έργα και για τη θετική έκβαση των ενεργειών της δημοτικής αρχής, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το φαινόμενο της καθίζησης στην περιοχή της Ανάληψης έχει σταματήσει, σύμφωνα με τις επίσημες ενδείξεις των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο ανάδοχος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του μέχρι το Φθινόπωρο του 2017, ενώ το κόστος όλων των εργασιών στον οικισμό ξεπερνούν το 2.900.000 ευρώ.

analipsi2

analipsi3

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ