Ηλεία: Απελευθέρωσαν φασιανούς στον Αλφειό

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων, το Δασαρχείο Ολυμπίας και η Γ’ ΚΟΠ

Στην απελευθέρωση φασιανών προχώρησαν από κοινού ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων, το Δασαρχείο Ολυμπίας και η Γ’ ΚΟΠ σε παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού ποταμού από την Παπαδού έως το Σέκουλα. Το πρωί της Πέμπτης κυνηγοί και υπάλληλοι του Δασαρχείου μαζί με ομοσπονδιακούς θηροφύλακες απελευθέρωσαν έναν μεγάλο αριθμό άγριων πτηνών, για να ενισχύσουν την τοπική πανίδα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων Παναγιώτης Βασιλόπουλος η προεργασία είχε ξεκινήσει από το 2015, εγκρίθηκε η δράση το 2016 και φέτος υλοποιείται. «Με τη βοήθεια της Γ’ ΚΟΠ και όλων των φίλων που μας βοήθησαν, φέραμε πολλά πουλιά, έχει γίνει μελέτη για το πού θα απελευθερωθούν και αυτό κάνουμε. Ευχαριστούμε το δασαρχείο Ολυμπίας που συνέδραμε με την παρουσία του, την Γ’ ΚΟΠ τους φίλους και το ΔΣ. Ζητήσαμε να απελευθερώσουμε φασιανούς σε μέρος που προσαρμόζονται και έχουμε αποδείξεις με μελέτες για αυτό, στα παραποτάμια του Αλφειού. Κάνουμε μια προσπάθεια που ανταποδίδει και θα έχουμε αποτελέσματα. Τα θέμα είναι να καταλάβουν οι κυνηγοί ότι τούτη τη στιγμή τα πουλιά πρέπει να τα προσέξουμε όλοι. Εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει, να τα ταΐσουμε, να φέρουμε σπόρους, να τους ρίξουμε σε ορισμένα μέρη που πρέπει. Ετοιμάζουμε κι άλλη μελέτη ώστε να βάλουμε κλωβούς κοντά στο ποτάμι να προσαρμόζονται, να τα αφήνουμε ανοιχτά να μπαινοβγαίνουν». Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως στο σύλλογο έγιναν προσπάθειες ώστε να καταστεί βιώσιμος, αλλά και να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω από αυτόν, ενώ παράλληλα αποκτήθηκε και νέο όχημα. Απηύθυνε δε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν.
Από την πλευρά του Δασαρχείου Ολυμπίας ο δασοφύλακας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος τόνισε πως σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο υπάρχει φροντίδα ώστε να εμπλουτίζεται η πανίδα της περιοχής. «Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε σε συνεννόηση με τους κυνηγούς, είναι ότι πρέπει να προστατεύουμε τα θηράματα για να υπάρχουν και στο μέλλον» σχολίασε.

fasianoi1

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών