Γέμισαν φόλες τα Μακρίσια

Μετρούν νεκρά σκυλιά οι κάτοικοι του χωριού

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση είναι οι κάτοικοι των Μακρισίων τον τελευταίο μήνα. Όπως δηλώνουν καταγράφουν θανάτους σκύλων από φόλες, είτε πρόκειται για αδέσποτα είτε για δεσποζόμενα ζώα. Σχεδόν από τα τέλη Σεπτέμβρη η κατάσταση είναι αφόρητη, με τα άτυχα ζώα να καταλήγουν στους δρόμους.

Όπως είπε ο κάτοικος των Μακρισίων, Λεωνίδας Μεντές, «… τις τελευταίες ημέρες στα Μακρίσια επικρατεί μια περίεργη κατάσταση. Φαίνεται πως έχουν βάλει φόλες ή γίνεται κάτι άλλο. Στις 26 Οκτωβρίου, έχασα το δεύτερο σκυλί μου γιατί μου έφυγε έξω από το σπίτι και με το που βγήκε έξω, δηλητηριάστηκε. Προχθές δηλητηριάστηκε το σκυλί μιας άλλης κυρίως, ενώ πριν καιρό και άλλος συγχωριανός μας βρήκε δηλητηριασμένα τρία κουτάβια τσοπανόσκυλα. Κάτι συμβαίνει και πρέπει να το ψάξει η Αστυνομία ή κάποια φιλοζωική. Είχαμε και αδέσποτα στο χωριό αλλά έχουν εξαφανιστεί. Από το Σεπτέμβρη και μετά φαίνεται πως επικρατούν οι φόλες στο χωριό. Τα σκυλιά χάνονται… Το κακό έχει παραγίνει».

makrisia.

Αλλά και ο Βασίλης Γκαβός, επίσης κάτοικος του χωριού που απουσίαζε το καλοκαίρι αλλά επέστρεψε το Σεπτέμβρη, διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα αδέσποτα και γενικότερα με τα σκυλιά στα Μακρίσια. «Ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις περιοχές και γνωρίζουμε πως δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν, ο δήμος ή οι φιλοζωικές να κάνουν κάτι. Τον τελευταίο μήνα είδαμε πως χάθηκαν τα αδέσποτα του χωριού, ενώ ακούσαμε πως υπήρξαν κρούσματα και σε δεσποζόμενα σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες τους τα βρήκαν φαρμακωμένα με αφρούς στο στόμα. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, το χωριό μας είναι φιλόζωο, πολλοί έχουν σκυλιά στα σπίτια ή στα κτήματά τους. Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαστε σε επαγρύπνηση. Θα είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μην έχουμε άλλα κρούσματα με φόλες» σχολίασε.

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ