Γιορτάζουμε τα Κούλουμα στην Ηλεία

Εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το νομό από δήμους και συλλόγους

Εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους από την τοπική αυτοδιοίκηση και συλλόγους διοργανώνονται σήμερα Καθαρά Δευτέρα για τα Κούλουμα. Αλλά έχουμε και τις τελευταίες καρναβαλικές παρελάσεις..

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Με τη συνεργασία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τοπικών συλλόγων θα εορταστούν τα Κούλουμα στο Κάστρο, αλλά και στην Τ.Ε Μέλισσας για πρώτη φορά. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυρσίνης με την στήριξη του δήμου θα γιορτάσει τα Κούλουμα στη Μυρσίνη, αρχικά με ποδηλατάδα στις 11 το πρωί με εκκίνηση από την πλατεία Παλιολίβαδου και προορισμό την παραλία, όπου στις 12 θα ακολουθήσει το πέταγμα του χαρταετού με την συμμετοχή δεκάδων μικρών και μεγάλων. Εκδηλώσεις για τα Κούλουμα θα γίνουν και στο Λιμανάκι των Λεχαινών.

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Εκδηλώσεις για τα Κούλουμα διοργανώνει ο δήμος στην Κρέστενα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της Γιορτής Σταφίδας
Όμως και ακόμα δύο τοπικές κοινότητες θα έχουν εκδηλώσεις για τα Κούλουμα. Στις Ράχες στις 12 μ.μ. από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και στην Βρίνα, επίσης στις 12 μ.μ. από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Την Καθαρά Δευτέρα όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό και να γιορτάσουν τα κούλουμα στον χώρο της εμποροπανήγυρης Στρεφίου αλλά και στον λόφο Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία.
Οι τοπικές κοινότητες αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς θα υποδεχτούν τους επισκέπτες με διάθεση για ξεφάντωμα και χορό αλλά και προσφέροντας τα κλασικά νηστίσιμα εδέσματα που απαιτεί η ημέρα.
Μάλιστα στον λόφο Δρούβα έχει διοργανωθεί και διαγωνισμός χαρταετού με έπαθλο ένα ελικοπτεράκι - drone για τον νικητή, προσφορά του δημότη Νώντα Γαλάνη.
Το μόνο που απαιτείται από όσους συμμετάσχουν είναι να φορέσουν το πιο λαμπρό τους χαμόγελο να αφήσουν πίσω τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν.

Δήμος Ήλιδας
Το τέλος της αποκριάς για τον δήμο Ήλιδας θα σημάνει την Καθαρή Δευτέρα, όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα στην πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά, μουσική και χορό. Στην εκδήλωση της ημέρας συμμετέχουν το χορευτικό του δήμου Ήλιδας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Αστρινιά» και «Έλισσα».

Δήμος Ζαχάρως
Στην Καλίδονα του δήμου Ζαχάρως, στις 11 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σάρενα» διοργανώνει παραδοσιακά Κούλουμα στην πλατεία του χωριού

Δήμος Πύργου
Τηρώντας τα Έθιμα και τις Παραδόσεις, ακόμα μια Καθαρά Δευτέρα, θα γιορταστούν τα Κούλουμα στο λιμάνι του Κατακόλου. Διοργανωτής των εκδηλώσεων το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί» γιορτάζουν τα Κούλουμα στον Αγ. Ιωάννη Πύργου, στην πλατεία του χωριού και καλούν όλο τον κόσμο να συμμετέχει φέρνοντας και τα σαρακοστιανά του. Για την ημέρα, θα υπάρχει ζωντανή μουσική με τον Χάρη Ζαχαρόπουλο και το Σάκη Αρβανίτη και το Λαϊκό Πεντάγραμμο. Στην πλατεία θα έχουν στηθεί καρέκλες και τραπέζια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Και φέτος, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης, διοργανώνει γλέντι στο Λόφο της Επισκοπής με παραδοσιακά κούλουμα και σαρακοστιανά και πέταγμα χαρταετών για τους μικρούς, εφόσον βεβαίως το επιτρέψει ο καιρός. Ο Σύλλογος καλεί όποιον θέλει να επισκεφθεί το χωριό τους για να γιορτάσει παραδοσιακά.

Και τρεις καρναβαλικές παρελάσεις την Κ. Δευτέρα
Δεν έχουμε μόνο τα Κούλουμα σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Έχουμε και τις τελευταίες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Στις 3 μ.μ. ξεκινά στο Βαρθολομιό το 1ο Καρναβάλι της περιοχής. Την ίδια ώρα στο γειτονικό Κάστρο διοργανώνεται το Καστρινό Καρναβάλι.
Μια ώρα αργότερα στις 4 μ.μ. ξεκινά το Καρναβάλι του Αγ. Γεωργίου στον Πύργο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ