Γνωρίζοντας καλύτερα τον ανθρώπινο εγκέφαλο - Επιτυχημένη η εκπαιδευτική ημερίδα στον Πύργο

Στο θέατρο Απόλλων του Πύργου, παρουσιάστηκε η σχολική ημερίδα με θέμα των εγκέφαλο, το πρωί του Σαββάτου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς και σχολεία της Ηλείας και παρακολούθησαν πέρα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και πολίτες που είχαν ενδιαφέρον για το θέμα της ημερίδας, γεμίζοντας την αίθουσα του θεάτρου Απόλλων.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία  για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΛΚΕ/Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας.  

egkefalos2

Τα σχολεία του νομού συμμετείχαν στην ημερίδα και παρουσίασαν μέσω των διευθυντών και υποδιευθυντών τους τις εργασίες τους, πάνω στο θέμα που είχε τίτλο "Εγκέφαλος . . . ο γνωστός άγνωστος", ενώ οι μαθητές είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στις παρουσιάσεις καθώς επεξεργάστηκαν πάντα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, τα θέματα. Παράλληλα στον αύλειο χώρο του θεάτρου παρουσίασαν μια καλλιτεχνική έκθεση για το θέμα. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συμμετείχαν το  4ο Γυμνάσιο Πύργου με θέμα «Στη Χώρα των αισθήσεων», το Γυμνάσιο Καράτουλα με θέμα « Sweet Dreams», το Γυμνάσιο Γουμέρου με θέμα «Εγκέφαλος και χημικές ουσίες » και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με θέμα «"Μνημ...ειώδες στρες" .
Προηγήθηκαν οι σύντομες εισηγήσεις που πραγματοποίησαν η Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα « Εγκέφαλος … ο σκηνοθέτης της Ζωής μας», ο π. Γεώργιος Σταθόπουλος με θέμα  «Η προβληματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της βιοηθικής επί του εγκεφαλικού θανάτου» και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία  για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΛΚΕ/Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής τους προηγούμενους μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία επισκέφθηκαν Εργαστήρια στο Τμήμα Βιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, όπου παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες πειραματικές και ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του Ανθρωπίνου εγκεφάλου.

egkefalos3

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Λιναρδόπουλος Αποστόλης - Οπτικά

ΑΝΑΓΝΩΠΟΥΛΟΙ FARM