Γ.Ν. Πύργου: Χαμόγελα και ευγνωμοσύνη στα εγκαίνια του ΤΕΠ της Παιδιατρικής

Παρουσία του δωρητή Δ. Σοφιανόπουλου και του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος - Σύγχρονος εξοπλισμός που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον παιδικό πληθυσμός της Ηλείας

Με διάχυτη την ευγνωμοσύνη και την συγκίνηση, για την τεράστιας σημασίας δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού, που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης στον παιδικό πληθυσμό της Ηλείας, εγκαινιάστηκε χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου. Μια μέρα γιορτής για τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και το προσωπικό της Παιδιατρικής που υποδέχτηκαν στους χώρους της κλινικής, την πρόεδρο του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» κ. Νατάσα Κλάιβ Βρέκοσι και τον χορηγό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 53.122 ευρώ κ. Δημήτρη Σοφιανόπουλο της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» που κατάγεται από τον Πύργο. Χορηγία που έγινε στη μνήμη των γονέων του Φώτη και Ιουλίας Σοφιανοπούλου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, καθώς και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής. Ο Σεβασμιότατος στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο του Διοικητή ενώ ευχαρίστησε και επαίνεσε ιδιαίτερα τον κ. Σοφιανόπουλο για την σημαντική προσφορά του.

Προσφορά στα παιδιά του Νομού

Ο Διοικητής κ. Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος αλλά κυρίως τον κ. Σοφιανόπουλο, επισημαίνοντας ότι οι συσκευές και τα μηχανήματα που προσέφεραν είναι σε πολύ καλά χέρια. «Είμαστε περήφανοι για την παιδιατρική μας κλινική που τώρα θα έχει ακόμα καλύτερα μέσα για να κάνει την δουλειά της. Το ποσοστό διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία είναι κάτω του 1% και η προσφορά που έγινε, δεν είναι μια προσφορά στο Νοσοκομείο αλλά μια προσφορά στα παιδιά του Νομού μας και τα παιδιά των επισκεπτών της Ηλείας. Τους ευχαριστώ πολύ».
 «Δε πιστεύω ότι οι δωρητές θα πρέπει να μιλάνε, ίσως ούτε και να φαίνονται, αλλά επειδή είμαι Πυργιώτης ήθελα να έρθω και να το δω» είπε ο δωρητής κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, στον οποίο αναφέρθηκε κυρίως στους γονείς του και τα διδάγματα που πήρε από αυτούς. «Ο Πύργος είναι το μέρος που ήταν η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι δεν έχουν σημασία τα χρήματα και σήμερα βλέπω εδώ πολλούς ανθρώπους με χαμόγελο που δεν είναι πάντα εύκολο στον Πύργο σύμφωνα με την εμπειρία μου… Εάν εσείς δούλεψε εδώ στο δικό σας μέρος και βοηθήσετε τον κόσμο που έρχεται, το έργο σας θα είναι πλήρες. Ευχαριστώ το Σεβασμιότατο που είναι εδώ, γιατί εμείς μεγαλώσαμε πάντα με τον Γερμανό Ηλείας και λέγαμε τι Γερμανός είναι αυτός που είναι στην Ηλεία. Μαθαίναμε όμως ότι έκανε πάντα πολύ καλό έργο, αυτό μας έλεγαν οι γονείς μας αλλά και άλλοι δωρητές οι οποίοι εμπιστεύονταν τα λεφτά τους στον γερμανό Ηλείας και όχι αλλού. Επίσης, είναι μεγάλη τιμή για εμένα, που κ. Βρέκοσι και ο σύζυγος της με βοηθούν να κάνω κάποιες δωρεές…».
 
«Όραμα μας να εξοπλίσουμε όλες τις Παιδιατρικές»

Η πρόεδρος του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος κ. Νατάσα Κλάιβ Βρέκοσι, μίλησε για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να σταματήσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας και τόνισε ότι το όραμα τους είναι να καταφέρουν να εξοπλίσουν όλα τα Παιδιατρική τμήματα των Νοσοκομείων της Ελλάδας καθώς και τα Κ.Υ. των νησιών. «Μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει 28 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα, βοηθώντας πάνω από 340.000 παιδιά. Είναι πολλά τα περιστατικά που μας έχουν περιγράψει οι γιατροί από τα Νοσοκομεία που έχουμε βοηθήσει, και έχω αισθανθεί πόσο ζωτικής σημασίας είναι το έργο μας, καθώς σώζονται καθημερινά παιδιά, από βρέφη μέχρι και ηλικίας 16 ετών. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα περιστατικό, που φτάνει στο Νοσοκομείο, τόσο λιγότερος είναι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε τα παιδιά να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχημένα. Σήμερα, με πολύ χαρά είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε το 14ο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που έχει πλήρως αναβαθμίσει το Σωματείο μας» είπε κι ευχαρίστησε ολόψυχα τον κ. Σοφιανόπουλο καθώς χωρίς την ένθερμη και ουσιαστική υποστήριξη του, το έργο αυτό δε θα είχε υλοποιηθεί. Επίσης, τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και τη Συντονίστρια Δ/ντρια της Παιδιατρικής για την άψογη συνεργασία. «Ευελπιστώ όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτή την τόσο δημιουργική πορεία, σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη φροντίδα που τους αξίζει».
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής, αναφέρθηκε στη θητεία του ως διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, στο οποίο απέκτησε εμπειρίες ζωής και τόνισε ότι πλέον μπορεί να αντιληφθεί μπαίνοντας σε μια νοσηλευτική μονάδα το έργο που γίνεται. Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και στον «ευεργέτη» της πόλης, Δημήτρη Σοφιανόπουλο με τον οποίο συνδέονται με χρόνια φιλία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα προσφέρει και άλλα στην πόλη. «Πιστεύω ότι θα κάνεις και άλλα και η μεγάλη εταιρία που έχεις δημιουργήσει και πηγαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα και το Μόναχο, θα σε φέρουν πολύ κοντά στον Πύργο και με άλλες δράσεις που εσύ θα προσδιορίσεις και εμείς θα αποδεχθούμε. Δημήτρη ήσουν στην καρδιά μου και σήμερα μπήκες ακόμα πιο πολύ».

Μαρία Αναστασοπούλου, Συντονίστρια Δ/ντρια Παιδιατρικής Κλινικής: «Οι ελπίδες και τα όνειρα μας, έγιναν πραγματικότητα»

Με λόγια ζεστά, από καρδιάς, μίλησε η Συντονίστρια Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Μαρία Αναστασοπούλου για την τεράστια σημασία όπως είπε της σπουδαίας δωρεάς στο έργο τους και με βαθιά συγκίνηση, ευχαρίστησε το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και την «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Σοφιανόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν πραγματικότητα».
«Πριν δέκα χρόνια όταν άρχισε δειλά τη λειτουργία της η Παιδιατρική κλινική με πολλές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, όλο το προσωπικό είχαμε την αγωνία και το άγχος πως θα πετύχουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς. Ωστόσο παρά τις δυσκολίες, πιστέψαμε, δουλέψαμε και πιστεύουμε ότι έως τώρα καταφέραμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο λειτουργίας της κλινικής μας και μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση του παιδικού πληθυσμού της περιοχής μας. Πάντα όμως ελπίζαμε και ονειρευόμαστε να έχουμε καλύτερο εξοπλισμό και πιο εξειδικευμένο που θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο μας, θα αναβάθμιζε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο παιδικό πληθυσμό του νομού μας και κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και το βαρέως πάσχων παιδί ή νεογνό, το οποίο πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια σε ΜΕΘ. Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει με κρατική επιχορήγηση. Όμως οι ελπίδες και τα όνειρα μας έγιναν πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες μέσω του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και της ευγενούς χορηγίας της Δικηγορικής εταιρίας «NORTON ROSE FULBRIGHT GREECE» με επικεφαλής τον κ. Δημητρη Σοφιανόπουλο που έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας. Δε μπορώ να σας περιγράψω πραγματικά τον ενθουσιασμό και τη χαρά μας κάθε φορά που παραλαμβάναμε ένα καινούργιο μηχάνημα. Εκ μέρους όλου του προσωπικού της κλινικής θέλουμε να εκφράσουμε ολόψυχα τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, στον κ. Σοφιανόπουλο για τη γενναιόδωρη και πολύτιμη για εμάς προσφορά του και να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι σημαντική βοήθεια για εμάς και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας φροντίδας των μικρών ασθενών. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς και η προσφορά σας κ. Σοφιανόπουλε παίρνει ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία αν λάβει κανείς υπόψη του ότι είμαστε σε μια περίοδο πολυποίκιλης κρίσης, παρέχοντας σημαντικό υποστήριγμα στις προσπάθειες μας. Τέτοιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες πρέπει να αναδεικνύονται και ευελπιστούμε να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Άνθρωποι σαν εσάς μας δίνουν το κίνητρο και το κουράγιο να αγωνιζόμαστε συνέχεια για ένα καλύτερο παρόν και ακόμα ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά. Σας εύχομαι προσωπική υγεία, ευτυχία και επιτυχία και είμαι σίγουρη, ότι οι γονείς σας, στη μνήμη των οποίων κάνετε αυτή τη δωρεά από εκεί πάνω θα είναι πολύ περήφανοι για εσάς. Θα ήθελα επίσης να τονίσω το ιδιαίτερο έργο του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, να τους συγχαρώ για τη δράση τους και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν. Σας ευχαριστώ πραγματικά από καρδιάς».

Κική Κολοβέρου
[email protected]

nosok tep paidiatr2

nosok tep paidiatr3

nosok tep paidiatr4

nosok tep paidiatr5

nosok tep paidiatr6

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ