Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Παράταση έξι μηνών στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά ούτε ευρώ δεν ήρθε

Του Γιάννη Σπυρούνη

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η απόφαση για την τρίμηνη κήρυξη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εξάμηνη παράταση. Αυτό ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ. Η νέα απόφαση θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 22 Ιουλίου 2016. Παράλληλα προωθείται αίτημα από τη δημοτική αρχή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας για ανάλογη παράταση της αναστολής καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης στον ΕΛΓΑ για την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων.

Ζητούν παράταση και για τις εισφορές
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, «μετά από αίτηση του δήμου μας παρατάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε από τις 22 Οκτωβρίου. Καταθέσαμε το αίτημά μας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και εξηγήσαμε πως εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης της περιοχής, λόγω των καταστροφών που έχουμε υποστεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ζητήσαμε αυτή την παράταση και εγκρίθηκε για ακόμα έξι μήνες έως τις 22 Ιουλίου. Παράλληλα ο δήμος μας έχει αποστείλει έγγραφα προς τη ΔΕΗ για ανάλογο αίτημα σε ότι αφορά τις διακοπές λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, στον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο για παράταση στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης και στον ΕΛΓΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων κατά προτεραιότητα στους αγρότες της περιοχής».

Δεν έχουν λάβει ευρώ…
Και ενώ δόθηκε παράταση στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι εμπλεκόμενοι φορείς, στα ταμεία του δήμου δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από την κρατική αρωγή. «Ο υπουργός μπορεί να υπέγραψε την σχετική απόφαση για την βοήθεια των 300.000 ευρώ, αλλά σε εμάς δεν έχει φτάσει τίποτα. Επί της ουσίας δεν έχει έρθει βοήθεια στο δήμο. Το μόνο θετικό είναι πως έχει υπογραφεί η απόφαση» σχολίασε ο κ. Μοράντ για το θέμα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ