Δίκη των πυρκαγιών: Ενοχή για τους τέσσερις απο τους πέντε κατηγορουμένους - 40 χρόνια κάθειρξής οι ποινές

Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών για τους πέντε κατηγορούμενους στην δίκη των φονικών πυρκαγιών του 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα που είχε ζητήσει την ενοχή του πρώην Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, του έκπτωτου Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου και του τότε πυροφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα.

Αντίθετα είχε ζητήσει την αθώωση της 84χρονης Σοφίας Νικολοπούλου για την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, την ενοχή της ωστόσο για την πρόκληση εμπρησμού. Οσον αφορά στον τότε Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκο Μιχαλόπουλο, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική, για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Το Δικαστήριο διέκοψε και σε λίγο θα ανακοινώσει τις ποινές των ενόχων....

Νεότερη ενημέρωση

Σαράντα χρόνια η αρχική ποινή για τον καθένα ήταν η "καμπάνα" του δικαστηρίου της Πάτρας για τον καθένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους που καταδικάζονται για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας του 2007.

Σύμφωνα με την έδρα εκτιτεα είναι 10 χρόνια, τα οποία και είναι εξαγοράσιμα. Ένοχοι να υπενθυμίσουμε ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, τότε πυροφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας και η ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου, ενω αθωώθηκε ο τότε Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Νεότερη ενημέρωση

Έπειτα από τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν από τους δικηγόρους σχετικά με το ύψος της εξαγοράς της ποινής για τον καθένα από τους καταδικασθέντες, συνολικά θα πληρώσουν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή των 10 ετών που τους επεβλήθη.

Η αρχική ποινή ήταν 77 χρόνια για τον καθένα, η οποία συγχωνεύτηκε στα 40 έτη. Ωστόσο, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικό, επιβλήθηκε η ανώτατη εκτιτέα ποινή των 10 ετών για κάθε κατηγορούμενο.

Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με την έδρα εκτιτέα είναι δέκα χρόνια, τα οποία είναι και εξαγοράσιμα. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να καταβληθούν τα χρήματα εξαγοράς της ποινής σε δόσεις, ενώ το κόστος εξαγοράς ανέρχεται σε πέντε ευρώ την ημέρα. Για την 84χρονη Σοφία Νικολοπούλου που αδυνατεί να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς διατάχθηκε η κατ' οίκον κράτησή της για όσο χρόνο προβλέπει ο Νόμος επί της εκτιτέας ποινής.

Οι συγγενείς των θυμάτων μετά την ανακοίνωση των ποινών, σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή

ilialive.gr - patrastimes.gr - thebest.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ