Διήμερο γλεντιού στην Ώλενα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο

Ένα διήμερο αποκριάτικου γλεντιού, υπόσχεται σε όλους, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη» που έχει προγραμματίσει για την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, στις 26 Φλεβάρη αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
«Μια ιδιαίτερη πρόταση για να περάσετε όμορφα το 3ήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε έναν ωραίο προορισμό» επισημαίνουν τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου και προσκαλούν όλους τους Ηλείους να συμμετέχουν στο αποκριάτικο γλέντι που θα στηθεί στην Ωλενα από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαρά Δευτέρας. Το γλέντι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, είναι συμμετοχικό, δεν θα έχει θεατές, θα πάρουν μέρος όλοι, όπως γίνεται σε κάθε γλέντι γιατί η διασκέδαση και η καλή παρέα είναι επιθυμητά από όλους.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί της Κυριακής με το 1ο κυνήγι του χαμένου θησαυρού «της Ελένης Μονοβύζας» το οποίο και θα λήξει την επομένη στις 2μμ. Όσοι συμμετάσχουν τους περιμένει μυστήριο. Το κυνήγι θα εξελιχθεί στο κέντρο και γύρω από το χωριό. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες. Η Νικήτρια ομάδα θα κερδίσει Δώρα ,αλλά θα είναι και η Διοργανώτρια ομάδα του «Χαμένου Θησαυρού» το 2018.
Στις 4.30 το απόγευμα θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι στο οποίου προσκαλούνται όλοι οι δημότες της Ωλένης και της ευρύτερης περιοχής, να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.  Σ’ ένα γλυκό «ταξίδι» στη φαντασία και την αποκριάτικη ανεμελιά. Η εκκίνηση θα γίνει από το Πνευματικό Κέντρο Ωλένης και θα ακολουθήσει «ποδαράτη» διαδρομή μέσα στο χωριό και τερματισμό στο κέντρο του χωριού, όπου θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι και θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του καρνάβαλου.
Την Καθαρά Δευτέρα, μετά τις 11 το πρωί, το γλέντι θα συνεχιστεί στο λόφο της Επισκοπής με παραδοσιακά κούλουμα (νηστίσιμα) ενώ οι μικροί θα πετάξουν χαρταετό αν ο καιρός φυσικά το επιτρέψει. Καλεσμένοι είναι όλοι για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στη φύση, κόντρα στην κρίση!

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ