Διακεκριμένοι Chef από τη Γαλλία στο Ι.ΙΕΚ Τεχνολογικό Ελληνορωσικό

Διακεκριμένοι Chef - καθηγητές από τη Γαλλία επισκέφθηκαν το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΙΕΚ, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα στο ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ βρέθηκαν Γάλλοι Chef, με επικεφαλής τον κ. Valéry Sablon, Chef Pâtissier, Chef Chocolatier, Chef Glacier (Σεφ Ζαχαροπλάστης, Σοκολατοποιός και Σεφ για παγωτά) από το Ι.Ε.Κ. CFA IN'SAV DE LA GIRONDE του Bordeaux της Ακουϊτανίας, της 3ης μεγαλύτερης Περιφέρειας της Γαλλίας.

Μιας χώρας βεβαίως που φημίζεται για την τέχνη της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής και διακρίνεται παγκοσμίως έχοντας ξεχωριστή παράδοση σε αυτούς τους τομείς.

Η αντιπροσωπεία των Γάλλων Chef, επισκέφτηκε τον χώρο του ΙΕΚ στα Καβάσιλα Γαστούνης και αφού είχαν συζήτηση με τον δημιουργό της εκπαιδευτικής δομής κ. Παναγιώτη Σκαρτσιάρη, διευθυντικά στελέχη και καθηγητές, εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στις αίθουσες μαθημάτων και στον εργαστηριακό χώρο του ΙΕΚ. Εκεί δοκίμασαν γευστικές νοστιμιές από τους σπουδαστές της Μαγειρικής Τέχνης, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, «σάρωσαν» τα μετάλλια στον 1ο Παμπελοποννησιακό Διαγωνισμό Μαγειρικής, υπό τον αρχιμάγειρα – καθηγητή τους κ. Αθανάσιο Σταθόπουλο.

Οι Γάλλοι καθηγητές της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, αντάλλαξαν απόψεις με καθηγητές και σπουδαστές του Τεχνολογικού ΙΕΚ στα πλαίσια μιας κοινής γαστρονομικής γλώσσας. Ενώ συζήτησαν για ένα ενδεχόμενο πλαίσιο συνεργασίας, για την προώθηση σπουδαστών και την ανταλλαγή γνώσεων γύρω από μυστικά της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης και εν γένει του γαστρονομικού τομέα καθώς και του τουριστικού κλάδου.

Την γαλλική αντιπροσωπεία συνόδευσαν η κα Λεϊλά Ελ Αλαουή, Διευθύντρια της εταιρείας C.O.P.A.E. ILIS, μέσω της οποίας έγινε και η προσέγγιση μεταξύ των δυο πλευρών, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Κλάδης, τεχνικός Μαγειρικής.

Η παρουσία των Γάλλων Chef, αποτελεί ακόμη μια ξεχωριστή στιγμή για τους σπουδαστές του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ, στο οποίο έχουν βρεθεί κατά καιρούς, μεγάλοι Έλληνες Chef που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με κορυφαία περίπτωση βεβαίως, αυτή του κ. Δόξη Μπεκρή, ο οποίος ξεκίνησε από την Ηλεία για να εργαστεί σε κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα του κόσμου και σήμερα να διαπρέπει στο Ντουμπάι.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019, οι εγγραφές στο ΙΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει, σε μια σειρά ειδικοτήτων, με έμφαση κυρίως στον τουριστικό κλάδο. Για πληροφορίες, όποιος επιθυμεί μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα: 2623035597, 6932280017 και 6973579394. Το ΙΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ επίσης, εύχεται σε όλους καλό Καλοκαίρι και ιδίως στους σπουδαστές του, καλή εργασιακή περίοδο και Πρακτική άσκηση, αφού για ακόμη μια χρονιά, για τους καταρτιζόμενους του ΙΕΚ προέκυψε 100% απορροφητικότητα, σε επιχειρήσεις και ιδίως μεγάλες ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες, στους ανθρώπους των οποίων, η διοίκηση του ΙΕΚ επίσης απευθύνει ευχαριστίες για τη συνεργασία.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ