Διοίκηση Γ.Ν. Ηλείας: "Όχι άλλη κινδυνολογία για το Νοσοκομείο"

"Το προσωπικό καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες" δηλώνει ο Β. Δημόπουλος και επαναφέρει το θέμα αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη - "Πλάτη" από τους γιατρούς για τη λειτουργία Παθολογικής και Καρδιολογικής

«Φρένο» στην κινδυνολογία αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, επιχείρησε να βάλει με χθεσινές του δηλώσεις ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, τονίζοντας σε όλους τους τόνους, ότι το μόνο που προκαλείται είναι η δημιουργία ανασφάλειας στους Ηλείους πολίτες και ασθενείς. Αναγνώρισε ωστόσο, ότι οι Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού και πως το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό καταβάλει πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όπως είπε, τη δεδομένη στιγμή, επιβάλλεται όσο ποτέ η αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας και η διεκδίκηση των απαιτούμενων προσλήψεων έτσι ώστε το Νοσοκομείο Πύργου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης και να αποτελέσει τον κορμό των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού.
«Αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, η κατάσταση είναι σε όλους γνωστή, λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει – ανά πάσα στιγμή – να κινδυνολογούμε και να δημιουργούμε προβλήματα με τη μορφή της ανασφάλειας στον πολίτη αν και κατά πόσο πρέπει να έρθει στο Νοσοκομείο. Γίνονται πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες από μεριάς και των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού για την – όσο μπορούν – εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε εδώ. Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που επιβάλλονται και απαιτούνται ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου να γίνει ο κορμός των Νοσοκομείων της Ηλείας».

«Οι γιατροί βάζουν «πλάτη»
Ο κ. Δημόπουλος, μίλησε και για τη λειτουργία δυο νευραλγικών τμημάτων του Νοσοκομείου Πύργου, του Παθολογικού και Καρδιολογικού τομέα, τα οποία αν και αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις, οι υπηρετούντες ιατροί έχουν «βάλει πλάτη» όπως χαρακτηριστικά είπε για να μην προκληθούν προβλήματα.
«Στην Παθολογική Κλινική υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχουν τρεις γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και όσον αφορά τις εφημερίες καλυπτόμαστε από άλλους τρεις όπου κάθε ένας εξ αυτών κάνει δυο εφημερίες το μήνα από τα Κέντρα Υγείας ή τα Περιφερειακά Ιατρεία. Άρα, σε επίπεδο Παθολόγων σε ημερήσια και 24ωρη βάση υπάρχει κάλυψη. Υπάρχουν αντίστοιχες κατηγορίες των ειδικευομένων ιατρών που καλύπτουν – στο βαθμό που μπορούν να καλύψουν – τις ανάγκες της Παθολογικής κλινικής. Το θέμα του τρόμου, του εκφοβισμού και της επικινδυνότητας πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει. Δεν είναι όμως αυτό που πρέπει να είναι για το Νοσοκομείο του Πύργου. Επ’ αυτού, έχω στείλει έγγραφα επανειλημμένα ζητώντας να γίνουν οι αντίστοιχες προσλήψεις ώστε το Νοσοκομείο αυτό να καλυφθεί σε όλες τις ειδικότητες και να μην υπάρχει η ανάγκη της διακομιδής από εδώ στην Πάτρα.  Όσον αφορά την Καρδιολογική Κλινική, έχει προκύψει πρόβλημα με τις εφημερίες και την παρουσία του γιατρού. Ενημέρωσα την ΔΥΠΕ ότι πλέον υφίσταται πρόβλημα για τις εφημερίες και την κάλυψη του καρδιολογικού τμήματος, οι τρεις γιατροί που είναι εδώ έχουν βάλει ήδη «πλάτη» αυξάνοντας τον αριθμό των εφημεριών μαζί με τη γιατρό που ανήκει στο ΠΕΔΥ και θα κάνει εδώ 4 εφημερίες και έχουμε ένα κενό μια ημέρα και εκτιμώ ότι και αυτό θα λυθεί» είπε και κατέληξε ότι παρότι έχουν βρει προσωρινά λύσεις σε βασικά ζητήματα, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δουν την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη του Νομού Ηλείας.

Νίκος Χαροκόπος, πρ. Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών: "Να διεκδικήσουμε λύσεις μαζί με τους πολίτες"

Κεκλεισμένων των θυρών, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το αίτημα κατάργησης του Συντονιστή Ιατρού Εφημερίας και η νομιμότητα της απόφασης του Υπουργείου Υγείας με την οποία τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ειδικευμένος ιατρός.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νίκος Χαροκόπος, το ζήτημα με την κατάργηση του Συντονιστή Ιατρού Εφημερίας, για το οποίο δεν υπάρχει νομολογία, προέκυψε εξαιτίας ενός περιστατικού ασθενούς που σημειώθηκε πριν μερικούς μήνες στο Νοσοκομείο και για το οποίο κατηγορήθηκε για αμέλεια, ο γιατρούς που είχε οριστεί ως γενικός εφημερεύοντας. «Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει χρόνια τους συναδέλφους και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα ο ορισμός της θέσης αυτής να καταργηθεί. Δυστυχώς, έπρεπε να έχουμε ένα ατυχές περιστατικό για να το δούμε…».
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης προχώρησε στην παρακάτω καταγγελία: «Καταγγέλλουμε τη δίωξη ιατρού του Γ.Ν. Πύργου για πλημμελή εκτέλεση αλλότριων  καθηκόντων καλυπτόμενα από τον επαρετο όρο «ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ» ο όποιος μεταφράζεται σε «αυτοφορακια» των νοσοκομειακών ελλείψεων. Καταγγέλλει επίσης την σπουδή του τέως υπουργού υγείας ο όποιος βασιζόμενος στην μνημονική νομοθεσία θέτει σε αργία καρδιολόγο με αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων Πύργου-Αμαλιάδας».

Πιέσεις για ένα Νοσοκομείο
Επιπλέον, ο κ. Χαροκόπος αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου, επισημαίνοντας ότι παραμένουν άλυτα και πως θα συνεχίζουν να πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση τους. «Θα πρέπει όμως και οι πολίτες να γνωρίζουν, ότι και αυτοί θα πρέπει να βροντοφωνάξουν για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου στο Νομό Ηλείας. Ενός Νοσοκομείου, που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, πάντα με ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καλά οργανωμένο».

Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.