Εκδήλωση το Σάββατο στον Πύργο από το ΚΚΕ - Αντώνης Αντωνακόπουλος: ο κουμουνιστής, ο αντιστασιακός, ο πανεπιστημιακός δάσκαλος

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αντώνη Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, τον κουμουνιστή, τον αντιστασιακό, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο, διοργανώνει η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο (πρώην Νομαρχία).

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Στέλλα Αναστασίου ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Αγγελική Αντωνακοπούλου θα μιλήσει για «το ιστορικό της οικογένειας Αντωνακόπουλου», η Ελένη Ψυχογιού- Αντωνακοπούλου για «το επιστημονικό έργο του Αντώνη Αντωνακόπουλου», η Γιολάντα Αποστολοπούλου με θέμα «η αριστοτελική δικαιοσύνη στο έργο του Αντώνη Αντωνακόπουλου» ενώ ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος Επιτροπής Περιοχής Δυτ. Ελλάδας ΚΚΕ στην ομιλία του θα αναφερθεί στον «Αντώνη Αντωνακόπουλο, ο κουμουνιστής, ο αντιστασιακός».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απαγγελία Επιλογικό του Γιάννη Ρίτσου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθεται φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Αντώνη Αντωνακόπουλο και μέρος από το συγγραφικό του έργο.

Ο Αντώνης Αντωνακόπουλος, γεννήθηκε στο Πύργο το 1921 και πέθανε στο Παρίσι το 1993. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ, καταδικάστηκε σε θάνατο και πέρασε τα καλύτερα χρόνια από τη ζωή του, σε φυλακές και εξορίες. Ήταν δικηγόρος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης, Διπλωματούχος του Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris II των Παρισίων και Διπλωματούχος του Δικαίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris II των Παρισίων.

Μετά τη δικτατορία επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου, στην έδρα της Πολιτικής Επιστήμης. Έχει μεγάλο επιστημονικό έργο που είναι άγνωστο. Όλο το συγγραφικό του έργο και οι επιστημονικές μελέτες που έγραψε στην Ελληνική και Γαλλική γλώσσα, καθώς και η πλούσια βιβλιοθήκη του βρίσκονται στο πατρικό του σπίτι στον Πύργο, που έχει γίνει δωρεά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από τη σύντροφο του Louise Bailly.

«Περιμένουμε να λειτουργήσει σύντομα η Βιβλιοθήκη στο ισόγειο του σπιτιού του, για να μορφώνονται οι νέοι και οι νέες του Ν. Ηλείας όπως ήταν η επιθυμία του» σημειώνουν μέλη του ΚΚΕ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ