Εκδίωξαν Ηλείους εφοριακούς και πήγαν αυτόφωρο - Σε κατάστημα της Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής

Στα χέρια κόντεψαν να έρθουν ιδιοκτήτες καταστήματος εστίασης στην Καλαμάτα με κλιμάκιο εφοριακών από τον Πύργο, όταν κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου το βράδυ της Κυριακής τα πνεύματα οξύνθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πατέρας και γιος να εκδιώξουν το κλιμάκιο των τεσσάρων εφοριακών από το κατάστημα και στη συνέχεια να συλληφθούν για εξύβριση, βλασφημία και απείθεια.

Χθες και δύο κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όμως η επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή. Έτσι, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση για τις 16 Ιανουαρίου 2018.
 
Κλιμάκιο από τον Πύργο
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής. Το κατάστημα εστίασης, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι εφοριακοί, ήταν πλήρες από πελάτες και η ώρα ήταν αιχμής. Το κλιμάκιο των εφοριακών, με επικεφαλής την ίδια τη διευθύντρια της ΔΟΥ Πύργου, μπήκε στο κατάστημα για να διενεργήσει έλεγχο. Αρχικά ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους εκδώσει μια απόδειξη από τη ταμειακή μηχανή αξίας 10 λεπτών για να ξεκινήσουν τον έλεγχο, ενώ ακολούθως έκαναν δειγματοληπτικό έλεγχο των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί στα τραπέζια σε σχέση με όσα είχαν σερβιριστεί.

Στη συνέχεια έλεγξαν τη νομιμότητα εργασίας των υπαλλήλων στο κατάστημα και, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης, δε βεβαιώθηκε καμία παράβαση μέχρι εκείνο το σημείο.
 
Τους έδιωξαν
Ωστόσο, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο πατέρας του, που βρισκόταν στην επιχείρηση, άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι με τον τρόπο που ενεργούν παρακωλύουν τη λειτουργία της επιχείρησης και της δημιουργούν πρόβλημα. Ακολούθως, το κλιμάκιο ζήτησε τα φορολογικά στοιχεία και τις καταστάσεις του ασφαλιστικού φορέα, οι οποίες επίσης τους παραδόθηκαν. Οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι ένας εργαζόμενος δεν αναφερόταν στην κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα και ένας δεύτερος εμφανιζόταν στην κατάσταση αλλά δεν είχε δηλωθεί ότι εργαζόταν εκείνη τη στιγμή.
Τότε, πατέρας και γιος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στη συνέχεια οι εφοριακοί, τους εκδίωξαν από το κατάστημα βρίζοντάς τους.

Το κλιμάκιο των εφοριακών αποχώρησε, ειδοποιώντας την Αστυνομία, όπου κατήγγειλε το γεγονός, με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για πατέρα και γιο.
Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες τον Ιανουάριο.

Πηγή

tharrosnews.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ