facebook shtwitter shyoutube sh
ΚαιρόςΑθλητικά by OlympiasportsΠολιτισμόςΠολιτισμόςLIfestyleΕπιχειρηματικό ΠάρκοΠεριβάλλον

kaisaris 20180619 585

sotiropoulos skoubouri vets

anodos20180608

Ηλεία: Απεργία σήμερα για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση για το άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα Κυριακή, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου, αλλα και το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και τις εταιρίες του νομού Ηλείας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για κλειστά καταστήματα σήμερα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου

Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, και οι μεγάλοι εργοδότες και ο  Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) .

Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή  νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13).

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων (Mc Arthur Glen).
 
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.

Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.


ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
 

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων
 
Συμμετέχουμε όλη στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην Αθήνα ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ! - ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – ΑΡΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ζούπη Χρύσα

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και τις εταιρίες του νομού Ηλείας

Με ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, γνωστοποιεί πως τα μέλη του θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου.

"Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Με μένεις θεατής στη σφαγή σου! Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Οργανώσου, πάλεψε, μη σκύβεις το κεφάλι. Δεν είσαι μόνος σου. Μαζί με το σωματείο θα παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που με το ένα μέτρο πίσω από το άλλο μας τσακίζει, μας στερεί καθημερινά ακόμα και τα αναγκαία για να μπορούν μια χούφτα αφεντικά να πλουτίζουν.

                       Να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, καμία Κυριακή! 

Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Ποιος λέει ότι δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες; Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα τσιράκια τους, που θέλουν να ζούμε εμείς με τα λίγα, να κάνουμε υπομονή, να δεχόμαστε τη μισοζωή για το «κοινό συμφέρον», για να γίνει πιο ανταγωνιστική η επιχείρηση. Τα μέτρα που έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνάνε, εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των μεγαλεμπόρων και προσφέρουν στην εργοδοσία φθηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους για να μπορεί να υλοποιεί την πάγια στρατηγική της, τη μέγιστη  κερδοφορία είτε σε καιρό κρίσης είτε σε καιρό ανάπτυξης.

Ανάπτυξη για το κεφάλαιο είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα μέσα στα μαγαζιά και τις αποθήκες. Το πακέτο των  αντιλαϊκών μέτρων που  περιλαμβάνεται στη δεύτερη αξιολόγηση και ψηφίστηκε  τις προηγούμενες μέρες εκτός όλων των άλλων μέτρων  που » φορτώνει » στις πλάτες της εργατικής τάξης ,  δίνει και τη χαριστική βολή στη Κυριακάτικη Αργία. Ουσιαστικά γενικεύει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και  αίρει όποιους περιορισμούς περιλάμβαναν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δουλειά χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής αργίας ως τη σημερινή κατάργηση της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δεχόμαστε αυτή την κατάσταση; Δοκιμάσαμε το ο καθένας μόνος τους, το κάνω θυσίες για το καλό της επιχείρησης, για το «εθνικό καλό». Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και δεν είναι ουδέτερα. Ήρθαν για να μείνουν γιατί είναι ανάγκη του κεφαλαίου, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και ισχύουν σε πολλές χωρές με ή χωρίς μνημόνια. Θα τα φορτωθούμε μέχρι το 2060 για να πιάνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα και βλέπουμε.

Τι επιπτώσεις έχουν στη ζωή μας, στην υγεία μας το σύνολο των μέτρων, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, τα ωράρια λάστιχο, οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η αβεβαιότητα και το άγχος του αν θα έχω δουλειά, αν θα ανανεωθεί η σύμβαση (μεγάλο ποσοστό στον κλάδο είναι με κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, με συμβάσεις μια μέρας, δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι), η απληρωσιά, ο φόβος της ανεργίας.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τα ωράρια των πολυεθνικών. Με τη δουλειά χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ο χαρακτηρισμός περιοχών ως τουριστικές και ο δήθεν «εθνικός» στόχος της ανάπτυξης είναι το τυράκι στη φάκα για να αποσπάσουν τη συναίνεση μας στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί η Κυριακή αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, και όχι μόνο. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί οι εμποροϋπάλληλοι δεν είμαστε για σφαγή. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Θα παλέψουμε για να σταματήσουν οι συνθήκες γαλέρας μέσα στους χώρους δουλειάς. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην απεργία κόντρα σε όσους θέλους να βάλουν εμπόδια.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη και διεκδικούμε:

    Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

     Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

    Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

    Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις. 

    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.


                                                          TO Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ"

Πηγή

ilialive.gr