Ηλεία: Επιτέλους, δωρεάν στέγη για τους φοιτητές των ΤΕΙ

Διαγωνισμός για τη μίσθωση 40 διαμερισμάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα - Προκηρύσσεται εντός των ημερών και η μελέτη κατασκευής της Φοιτητικής Εστίας Αμαλιάδας δήλωσε ο Υφ. Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης

Αποτελούσε πάγιο αίτημα των σπουδαστών των τμημάτων των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα από την ημέρα της ίδρυσης τους και φαίνεται πως έφτασε η ώρα της πραγμάτωσης. Ο λόγος για την δωρεάν στέγαση των αδύναμων οικονομικά φοιτητών που εισάγονται στα ΤΕΙ της περιοχής, σαράντα εκ των οποίων θα λύσουν τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο, το ζήτημα της στέγης καθώς το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσει με διαγωνισμό τη μίσθωση 40 συνολικά διαμερισμάτων (20 σε Πύργο και 20 σε Αμαλιάδα) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Αν και ο αριθμός των διαμερισμάτων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, αποτελεί μια καλή αρχή για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δυνατότητα φιλοξενίας των αδύναμων σπουδαστών – σε περιορισμένο και πάλι αριθμό- παρείχε μόνο η Μητρόπολη Ηλείας.

Όπως δήλωσε στην «ΠΡΩΙΝΗ» ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, είναι η πρώτη φορά που το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην προκήρυξη μίσθωσης κλινών για την φιλοξενία αδύναμων οικονομικά φοιτητών, υποστηρίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας, στηρίζει κάθε προσπάθεια που υλοποιείται προς την κατεύθυνση στήριξης των σπουδαστών. «Ελπίζω, ότι οι αγορές των πόλεων του Πύργου και της Αμαλιάδας, θα ανταποκριθούν και θα εκδηλώσουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον προσφοράς» είπε ενώ ανακοίνωσε πως εντός των ημερών αναμένεται και η προκήρυξη για τη μελέτη κατασκευής φοιτητικής εστίας, εστιατορίου και αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων για το ΤΕΙ Αμαλιάδας προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, αναβαθμίζοντας και επιλύοντας ουσιαστικά όλα τα θέματα του συγκεκριμένου τμήματος. Επί της ευκαιρίας, ο κ. Μπαξεβανάκης, επισήμανε ακόμα, πως πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής που έχει συσταθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που ασχολείται με την ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία, τονίζοντας ότι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και σύντομα θα υπάρξει και νέα συνάντηση.

Όσον αφορά τώρα, τον διαγωνισμό για την μίσθωση των διαμερισμάτων, αυτός προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του τμήματος Προμηθειών και Διαχείρισης Περιουσίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας και αφορά συνολικά την μίσθωση 180 κλινών για τη στέγαση των σπουδαστών του ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις του Μεσολογγίου (90 κλίνες), του Αντιρρίου- Ναυπάκτου (30 κλίνες), του Αιγίου (20 κλίνες), της Αμαλιάδας (20 κλίνες) και του Πύργου (20 κλίνες) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με συνολικό προϋπολογισμό 324.760,00 ευρώ (διαγωνισμού 284.760,00 ευρώ με ΦΠΑ (13%) συν φόρο Διαμονής 40.000,00 ευρώ).
Αναλυτικότερα για τη μίσθωση 20 κλινών στον Πύργο και 20 κλινών στην Αμαλιάδα, ο προϋπολογισμός είναι 31.640,00 ευρώ για κάθε περιοχή. Ανώτερη προϋπολογιζόμενη τιμή ανά κλίνη είναι 5,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 5,65 ευρώ με ΦΠΑ.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό
Πρόκειται για Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με υποβολή ηλεκτρονικών προσφορών, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων(Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.

Η σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ και θα ισχύει από την υπογραφή της μέχρι και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.
Η καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η Πέμπτη 12-7-2018 και ώρα 15.00 ενώ οι προσφορές θα αποσφραγιστούν την Παρασκευή 13-7-2018.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: (α) Φυσικά/ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, που τηρούν νόμιμα στην Ελλάδα Επιχείρηση σχετική με το αντικείμενο του Διαγωνισμού ή έχουν προς διάθεση κατάλληλα οικήματα (διαμερίσματα σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία), που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ή Δήμου Ναυπακτίας ή Δήμου Αιγιαλείας ή Δήμου Ήλιδας ή Δήμου Πύργου, είτε και για τους πέντε (5) Δήμους, (β) Συνεταιρισμοί ή Ενώσεις παρόχων Υπηρεσιών που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Η Ένωση παρόχων υπηρεσιών υποβάλλει κοινή προσφορά, η οποία υπογράφεται υποχρεωτικά, είτε από όλους τους παρόχους που αποτελούν την Ένωση, είτε από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, (γ) Κοινοπραξίες & (δ) Ενώσεις οικονομικών φορέων. Εναλλακτικές προσφορές ή αντιπροσφορές δεν γίνονται δεκτές.

Παροχή ασφάλειας και εγγυήσεις που απαιτούνται: Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται εγγύηση συμμετοχής ποσοστού 2% επί του ποσού που προκύπτει βάσει του αριθμού των προσφερόμενων κλινών, επί της προϋπολογιζόμενης τιμής ανά κλίνη χωρίς Φ.Π.Α., επί 280 ημέρες και εγγύηση καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% της συνολικής συμβατικής αξίας, χωρίς ΦΠΑ.

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προσφέροντες μέχρι την 04-07-2019.
Κική Κολοβέρου

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ