Ηλεία: Κλειστοί σήμερα οι παιδικοί σταθμοί λόγω κινητοποιήσεων

Την αντίθεση του, με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω, στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, επισημαίνοντας ότι αυτό οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και το κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία. Μάλιστα, τονίζουν πως σήμερα, θα συνταχθούν με την απόφαση της ΚΕΔΕ και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δε θα λειτουργήσουν.

Με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος τονίζει: «Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό αφού προωθεί μία ρύθμιση χωρίς κανένα απολύτως διάλογο αγνοώντας παντελώς τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αγωνία χιλιάδων γονέων. Η απόφαση της Κυβέρνησης μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σαν Σύλλογος και σαν Ομοσπονδία διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο δυναμικής αντίδρασης. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε από την ΚΕΔΕ η μη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών την Τρίτη 20-02-2018. Επίσης έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης.

Σε περίπτωση που ψηφισθεί η νομοθετική διάταξη θα οδηγήσει σε σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση τη λειτουργία των χιλίων εξακοσίων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα επηρεάσει την ζωή χιλιάδων παιδιών τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση στην ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων ετών, χιλιάδες συμβασιούχους – εργαζόμενους των οποίων οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο και σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα τους πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες. Εμείς ως σύλλογος θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας κύριο Μπαξεβανάκη να του εκθέσουμε τα προβλήματα ώστε να μην προχωρήσουνε στην συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών