Ηλεία: Μυαλά . . . ξυράφια !

Βραβεύτηκαν από την Μαθηματική Εταιρία μαθητές της Ηλείας που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου
«Τα μαθηματικά αποτελούν γέφυρα που ενώνει εποχές, έθνη, Πολιτισμούς και λαούς έχοντας συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο της ανθρωπότητας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας της Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος’ κ. Διονύσης Γιάνναρος κατά την διάρκεια βράβευσης των μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων του νομού που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς στα Μαθηματικά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου  στον Πύργο, το πρωί είχε προηγηθεί της Αμαλιάδας, στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της ΠΕ Ηλείας.
 Στην εκδήλωση του Πύργου, βραβεύτηκαν περίπου 110 μαθητές,  οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ηλείας που συμμετείχαν στο  διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διεξήχθη το  Μάρτιο του 2014 καθώς επίσης και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Θαλής» το Νοέμβρη του 2014 και «Ευκλείδης» τον Ιανουάριου του 2014. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και κυρίως μαθηματικοί που ηταν και το αντικείμενό τους, όπως και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Αγγελόπουλος. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ. Χαρά Δημοπούλου συντονίστρια εκπαιδευτικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων της Εστίας Επιστημών Πάτρας την οποία επισκέπτονται πολλά σχολεία και ασχολούνται με δραστηριότητες και παιχνίδια στα μαθηματικά και την Φυσική. Παρόντες βεβαίως και οι περήφανοι γονείς που ήρθαν να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους που τους έκαναν υπερήφανους.
Ο πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρίας του παραρτήματος Ηλείας, ο κ. Διονύσης Γιάνναρος αφού συνεχάρη τους μαθητές για την επίδοσή τους, τόνισε ότι «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η βράβευσή σας από την μεριά της Μαθηματικής κοινότητας, θα σας δώσει ένα ισχυρό κίνητρο για βαθύτερη μελέτη των μαθηματικών και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις». Αναφερόμενος στον διαγωνισμό « Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξεις δημοτικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο χάρις στην συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, είχε σαν στόχο τα παιδιά του δημοτικού παίζοντας με τα μαθηματικά, να τα αγαπήσουν και μεγαλώνοντας να αναπτύξουν τις νοητικές τους ικανότητες. Όσον αφορά τους διαγωνισμούς «Θαλής» και ‘Ευκλείδης» ο κ. Γιάνναρος επισήμανε ότι τα θέματα σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι δύσκολα, γι αυτό και το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας, τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη διοργανώνει εντελώς δωρεάν για όσους μαθητές το επιθυμούν, μαθήματα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό «Θαλής». Να σημειώσουμε ότι στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» συμμετέχουν οι επιτυχόντες μαθητές του «Θαλή».
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η καθηγήτρια κ. Χαρά Δημοπούλου που έκανε μια παρουσίαση της Εστίας Επιστημών της Πάτρας, που έχει σκοπό την ανάπτυξη διδακτικών δραστηριοτήτων στους τομείς των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και της Φυσικής, με αποδέκτες τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους φοιτητές των θετικών και παιδαγωγικών επιστημών, τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα και μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να αντλήσουν στοιχεία και εμπειρίες επιστημονικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα για την εκπόνηση πανεπιστημιακών διατριβών. Κάλεσε δε τους εκπαιδευτικούς της Ηλείας να διοργανώνουν επισκέψεις με τους μαθητές τους στην Εστία, καθώς οι μαθητές περνούν εκεί εποικοδομητικές ώρες και ταυτόχρονα ψυχαγωγούνται, αφού μέσα από διάφορα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις θετικές επιστήμες, ανακαλύπτουν την κλίση τους σε αυτές.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες μαθητές στους προαναφερόμενους διαγωνισμούς.

Η επιβράβευση της προσπάθειας και της επιτυχίας στην Αμαλιάδα
Την προσπάθεια και την επιτυχία των μαθητών από την Αμαλιάδα και τον κάμπο  που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς των Μαθηματικών, επιβράβευσε το Σάββατο το παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στην αίθουσα του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  για 8η συνεχή χρονιά και βραβεύτηκαν οι  οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας και του κάμπου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό των μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά», οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Ο Θαλής» και «Ευκλείδης» κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Συνολικά βραβεύτηκαν 125 μαθητές των δημοτικών σχολείων, 13 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων και δύο μαθητές που διακρίθηκαν στον «Ευκλείδη» και έλαβαν μέρος και στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, τον «Αρχιμήδη» το σχολικό έτος 2013-2014. Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Σάκης Γιάνναρος στη  ομιλία του αναφέρθηκε  στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές  που διακρίθηκαν  και ευχήθηκε  το Παράρτημα Ηλείας της Μαθηματικής Εταιρείας να συνεχίσει για πολλά χρόνια τη δράση του. Κύρια  ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κα Χαρά Δημοπούλου, η οποία είναι επιστημονική συνεργάτης στην Εστία Επιστημών Πάτρας, χημικός- διδάκτορας αναλυτικής χημείας και μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η κα Δημοπούλου προσέγγισε με ένα διαφορετικό τρόπο το κοινό και κυρίως τα παιδιά, καθώς έκανε  ένα βιωματικό παιχνίδι γνώσης. Ακολούθησαν οι  βραβεύσεις των μαθητών.

mathim amal 1

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών