Ηλεία: "Τα άκουσαν" οι βουλευτές από τους πολύτεκνους

Κριτική για τα μέτρα που κατήργησε η Πολιτεία σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων

Κριτική για τη στάση που κράτησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις απέναντι στους πολύτεκνους, άκουσαν οι Ηλείοι βουλευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση βράβευσης νέων φοιτητών του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων. Στην εκδήλωση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Σταθόπουλος, σε ήπιους τόνους παρέθεσε μέσα απο την ομιλία του όσα από τα ευεργητήματα και τις διατάξεις υπέρ των πολυτέκνων έχει καταργήσει η Πολτεία. Μια στάση εχθρική την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα και καταργεί τα όποια κίνητρα ή βοηθήματα υπήρξαν. Οι παρόντες βουλευτές Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος και Γιάννης Κουτσούκος, όπως και ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, πήραν θέση στο θέμα λέγοντας πως βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να ψηφίσουν αντιδημοφιλή μέτρα, ενώ όσα πρότειναν δεν εισακούστηκαν ποτέ.

POLIITKNOI 9

Η εκδήλωση των βραβεύσεων απέκτησε ξαφνικά έντονα πολιτικό χρώμα λόγω της αυστηρής κριτικής που άσκησε στην κυβερνητική πολιτική που κατάργησε όλα τα προνόμια των πολυτέκνων, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος «αναγκάζοντας» τους βουλευτές που ήταν παρόντες, να «απολογηθούν» για την στάση που κράτησαν και να δεσμευτούν ότι με την νέα κυβέρνηση θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τα προνόμια των πολυτέκνων.

POLITEKNOI 10

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηλείας κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παριστάμενους, έκανε μια αναφορά στα στοιχεία που έδωσε η Στατιστική Υπηρεσία όπου την τριετία 2011-2012- 2013 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 38.628 θέλοντας να καταδείξει την υπογεννητικότητα που υπάρχει και το δημογραφικό πρόβλημα που παίρνει εθνικές διαστάσεις, πορεία που μόνο οι πολύτεκνοι μπορούν να αναστρέψουν, αφού είναι οι μόνες οικογένειες που ακόμα γεννάνε παιδιά! Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες, εν τούτοις μετά τις εκλογές κατ’ Ο Σύλλογο εντολή τη τρόϊκας αντί να μειώσει τα πολυτεκνικά επιδόματα, τα κατάργησε τελείως, ενώ έλαβε μια σειρά μέτρων εναντίον τους! Έκανε λοιπόν λόγο για «Μαύρη Βίβλο» των κυβερνώντων την εποχή της γενοκτονίας της οικογένειας και έθεσε στο στόχαστρό της τους πολύτεκνους.
Η «Μαύρη Βίβλος» των κυβερνώντων
«Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄ αυτή την συντελούμενη γενοκτονία της χώρας εξ αιτίας της υπογεννητικότητάς, αντί να προασπίσει την οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη, πράττει ακριβώς τ΄ αντίθετα. Έχει επιδοθεί σε μια επιδρομή κατά των πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία.
1) Κατήργησε με την παρ. ΙΑ.2 άρθρου μόνου του Ν. 4093/2014 την χορήγηση της σύνταξης της πολύτεκνης  μητέρας, που ελάμβαναν 175.000 μητέρες.
2)Με την ίδια διάταξη κατάργησε και το επίδομα της πολύτεκνης  μητέρας. Χορηγούν δε το λεγόμενο επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων σε όσους έχουν τουλάχιστον τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω και όπως επισημαίνει ο Διοικητής του ΟΓΑ. Ουδείς πολύτεκνος που έχει 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα λαμβάνει αυτό το επίδομα.
3) Με την ίδια διάταξη του ίδιου νόμου κατήργησε και την εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, που εχορηγείτο σε κάθε μητέρα που αποκτούσε το 3ο και κάθε επί πλέον τέκνο της.
4) Με τις διατάξεις των ν. 4172/2013 περί της φορολογίας εισοδήματος, σφαγιάζει κυριολεκτικώς τους πολυτέκνους, αφού κατήργησε τα αφορολόγητα όρια των παιδιών!! Φορολογεί τους πολυτέκνους, με όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν (4,5,7,10,13 κ.λπ.), όπως ακριβώς τους αγάμους!
5) Με τις ίδιες παραπάνω διατάξεις φορολογεί τους μη μισθωτούς πολυτέκνους (ελεύθερους επαγγελματίες) από το πρώτο ευρώ με συντελεστή  26%, όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν και με τον ίδιο τρόπο φορολογεί και τους αγάμους!!!
6) Με το άρθρο 29 του Ν. 3986/2011 επεβλήθη από την Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» εισφορά αλληλεγγύης, την οποία διατήρησε η Κυβέρνηση, για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ!!!
7)Με το άρθρο 31 του ίδιου παραπάνω νόμου επιβάλλει το ίδιο τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες είτε είναι άγαμοι είτε είναι πολύτεκνοι με όσα προστατευόμενα τέκνα και εάν έχουν (4,7,10 κ.λπ)!!!
8) Φορολογεί με ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την πρώτη κατοικία των πολυτέκνων
9) Κατάργησε ακόμη και τον νόμο για τον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών.
10) Θέσπισε ακόμη και φόρο πολυτελείας εάν κάποιος πολύτεκνος για να μεταφέρει τα 8-9 κ.λπ. τέκνα του είχε αγοράσει αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης!!
Αυτή είναι η μαύρη βίβλος των κυβερνώντων σε βάρος των πολυτέκνων»
Καταλήγοντας ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι στην περίπτωση των πολυτέκνων, με αφορμή την βράβευση των μαθητών, τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχουν στα πανεπιστήμια Συνεχάρη λοιπόν  τους νέους φοιτητές και τους κάλεσε να απολαύσουν την επιτυχία τους που πρέπει να είναι η αρχή μιας ανοδικής, προσωπικής τους  εξέλιξης.
  Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος ευλόγησε τους νέους φοιτητές και τους ευχήθηκε να έχουν ένα λαμπρό μέλλον ως επιστήμονες αλλά και ως προσωπικότητες και επισήμανε ότι εκτός από τους γονείς τους κοντά τους πάντα ήταν και θα είναι ο Θεός και η Παναγία που χαράσσουν το δρόμο. Ακολούθως έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και έγινε η απονομή των επαίνων στους επιτυχόντες. Τα συγχαρητήριά τους έδωσαν με σύντομες τοποθετήσεις και ευχές, ο δήμαρχος Πύργου  Γ. Λιατσής, αλλά και οι βουλευτές  Κ. Τζαβάρας, Γ. Κοντογιάννης, Α. Μαρίνος και Γ. Κουτσούκος. Μάλιστα και οι τέσσερις βουλευτές έδωσαν δίκιο στον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων, ωστόσο τόνισαν ότι η κρίση επέβαλλε αυτές τις πολιτικές αλλά οι ίδιοι θα προσπαθήσουν αν θα είναι στην νέα Βουλή, να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή και να επαναφέρουν τα δίκαια προνόμια των πολύτεκνων. Τις ευχές της βουλευτού Δ. Αυγερινοπούλου μετέφερε ως εκπρόσωπός της η κ. Τ. Τερζή, ενώ τους συνεχάρη και ο πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης. 

POLITEKNOI 1

POLITEKNOI 2

POLITEKNOI 3

POLITEKNOI 5

POLITEKNOI 6

POLITEKNOI 7

POLITKNOI 4

Πηγή

ilialive.gr - εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών