Η Ολυμπία τιμά τον Δανό Ελληνολάτρη Luis Hansen

Τελετή ανακήρυξης του Luis Hansen σε Επίτιμο Δημότη Αρχαίας Ολυμπίας

Τον Δανό Ελληνολάτρη Luis Hansen τιμά την Πέμπτη ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Ελληνική Δημοκρατία. Σε τελετή που θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της πόλης, θα ανακηρυχθεί ο Δανός καθηγητής σε επίτιμο δημότη Αρχαίας Ολυμπίας.

Ήδη με απόφασή του Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξε τον Δανό Ελληνολάτρη dr Luis Hansen σε επίτιμο δημότη της πόλης και αυτή η απόφαση θα λάβει σάρκα και οστά με την τελετή της Πέμπτης. Η απόφαση που ήταν ομόφωνη στηρίχθηκε στην ανιδιοτελή Φιλελληνική δραστηριότητα του καθηγητή, στην επιστημονική και ιστoρική τεκμηρίωση από τον καθηγητή Luis Hansen του ρόλου που διαδραμάτισε ο Ελληνικός πολιτισμός στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κουλτούρας, στο γεγονός ότι η Ολυμπία αποτελεί λίκνο πανανθρώπινων αξιών όπως η Δημοκρατία, η αλληλεγγύη και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες που με πάθος υπερασπίζεται ο καθηγητής Luis Hansen.
Σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και την Ελληνική Πρεσβεία στην Κοπεγχάγη η σχετική τελετή ορίστηκε για τις 19 Φεβρουαρίου. Στην αποστολή θα συμμετέχουν ο κος Luis Hansen, η συζυγός του, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κος Δημήτριος Τζανάκης. Για μία με δύο μέρες θα συμμετάσχουν επίσης η Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα και ο πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία, υπεύθυνος σήμερα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις που πρότεινε τον Luis Hansen ως επίτιμο δημότη.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο γραφείο Δημάρχου, ενώ στις 12 θα ξεκινήσει η τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Θα γίνει ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Δανίας, και του Ολυμπιακού ύμνου, από την χορωδία του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας μουσικής Παπαπάσχου Σπυριδούλας
Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς θα καλωσορίσει τον τιμώμενο και τους συνοδούς του, όπως επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι φορέων. Από την πλευρά της Δανίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα και ο πρώην Πρέσβης.
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση της δράσης του κου Louis Hansen από τον Εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ κο Δημήτριο Τζανάκη και η ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας της απόφασης ανακήρυξης του κου Louis Hansen σε επίτιμο δημότη Ολυμπίας, η οποία και θα του παραδοθεί. Ο τιμώμενος θα απευθυνθεί στους τοπικούς φορείς με ομιλία του, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από την χορωδία.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ