Η προσφορά συνεχίζεται στο 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου

Πενήντα μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν την Κυριακή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ο εθελοντισμός καλπάζει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου που συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τις προσφορά αίματος. Την Κυριακή διοργάνωσε τη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για το 2017. Η συμμετοχή ήταν και πάλι σημαντική και ακόμα πιο ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση νέων αιμοδοτών. Στην πρώτη δράση της φετινής σχολικής χρονιάς, την 26η κατά σειρά συγκεντρώθηκαν 50 μονάδες αίματος. Πάντα με την αρωγή του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου, της διευθύντριας βιοπαθολόγου Έλσας Ζαχαριαδάκη και του προσωπικού. Να σημειώσουμε πως η προσέλευση άγγιξε τα 60 άτομα αλλά οι 50 ήταν αυτοί που τελικά μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν.

Ο πρόεδρος της τράπεζας αίματος του 6ου Δημ. Σχολείου Γιάννης Μαστογιαννόπουλος, σχολίασε θετικά την αθρόα συμμετοχή, πέραν των μελών, νέων παιδιών και την εγγραφή νέων αιμοδοτών. «Ευχαριστούμε το νοσοκομείο, το σχολείο και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την φιλοξενία και όλα τα μέλη για την αγάπη προς το συνάνθρωπο».
Σε ένα σύντομο σχόλιό της η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, Νικολέτα Βλαχοπούλου, ανέφερε πως «η ημέρα είναι αφιερωμένη στον συνάνθρωπο, δίνοντας αίμα θέλοντας να αποδείξουμε ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αξία πάνω από όλα. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή».

Ο υποδιευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Φώτης Αντωνόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως «… το χαμόγελο και το αίμα δεν μπορείς, ούτε να τα παράξεις, ούτε να τα αγοράσεις. Τα βρίσκεις μόνο εάν στα χαρίσουν. Το χαμόγελο σου δίνει ψυχική ζωή, ενώ το αίμα σου δίνει βιολογική ζωή. Να ευχαριστήσουμε τους γονείς που έδωσαν το αίμα τους, αλλά και τους συμπολίτες μας. Να προσθέσω ότι μεγαλύτερη αξία από το αίμα έχει το παράδειγμα που δίνουν στα παιδιά τους. Είναι αρκετά παιδάκια εδώ που ήρθαν μαζί με τους γονείς και είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσουμε τους αυριανούς αιμοδότες».

aimodosia ekto2

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ