Κατεβάζει τα ρολά η Αμαλιάδα για την Μαιευτική

Αν δεν αρθεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ

Με πρόταση του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου η πόλη της Αμαλιάδας είναι έτοιμη να “κατεβάσει ρολά” στην περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ για την προσωρινή σύμπτυξη της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης με αυτή του Γ.Ν. Πύργου. Το κλίμα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, υπήρξε οξυμένο σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ γιατρών και φορέων, ενώ μια λέξη της βουλευτή Έφης Γεωργοπούλου Σαλτάρη με την οποία χαρακτήρισε τα περσινά εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Αμαλιάδας, από τον προηγούμενο δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, προκάλεσε επεισόδιο μεταξύ τους. Αντικείμενη ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

siskepsi2 2

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Μιχαλόπουλος άνοιξε την συζήτηση κάνοντας ενημέρωση για τα όσα έχουν προηγηθεί μέχρι την απόφαση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της κλινικής και εξέφρασε τους φόβους που υπάρχουν πως θα ζητηθεί να κλείσουν και άλλα τμήματα του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση πως υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης του, με στόχο το οριστικό κλείσιμο του.
Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου και τις προτάσεις που έγιναν για λύση εκ των ενόντων χωρίς να χρειαστεί να κλείσει η κλινική. Ο δήμαρχος δήλωσε πως ο ίδιος θα προβεί στο κλείσιμο του δημαρχείου, ακόμα και της αγοράς και των υπηρεσιών της πόλης αν δεν γίνει άρση της απόφασης.

siskepsi3 2

Προσωπικό του νοσοκομείου κατήγγειλαν πως από τη μια ανέφεραν πως θα μπορούσε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της κλινικής καθώς μέχρι τις 10 Ιούνιου, επιστρέφουν από αναρρωτικές άδειες δύο γιατροί που μπορούν να καλύψουν άνετα τις εφημέριες. Ακόμα κατήγγειλαν πως ο νομός έμεινε ακάλυπτος για τον τομέα της Μαιευτικής - Γυναικολογικής, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ την Παρασκευή η κάλυψη έγινε με γιατρό από την Πάτρα.
Ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε σε ανάλογες αντιδράσεις επί θητείας σε παρόμοια περιστατικά και πρότεινε ότι και ο κ. Χριστοδουλόπουλος για το θέμα με κλείσιμο της πόλης αν δεν αρθεί η απόφαση. Σχολίασε δε πως δεν γίνεται να κλείσουν αυτοί που έχουν ιστορία για να επιβιώσουν οι υπόλοιποι, αναφερόμενος στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιανάκης που υπήρξε μέλος της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας ανέφερε πως δεν υπάρχει διοίκηση στα νοσοκομεία της Ηλείας παρά μόνον υπηρεσιακός διοικητής, καθώς έχει ζητηθεί και έχει γίνει η παραίτηση της διοίκησης.

siskepsi4 2

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, μίλησε για αναζήτηση ευθυνών και πρότεινε την άμεση παρέμβαση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και την επικοινωνία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο για να αρθεί η απόφαση. Η φράση της “να μην ξεχνάμε τα καραγκιοζιλίκια” αναφερόμενη στην ΝΕ πτέρυγα που εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και συνέχισε λέγοντας “ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ακόμα πληρώνει τις φορτωτικές για να επιστρέψουν τα κρεβάτια στο νοσοκομείο Πύργου”.
Ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης μίλησε για διαχρονικές σκέψεις νοσηρών εγκεφάλων, σχολίασε τα λεγόμενα της κυρίας Σαλτάρη, λέγοντας “είναι άσχημο να εγκαινιαστεί μια νέα πτέρυγα σε ένα νοσοκομείο;” για να ακουστεί στην αίθουσα η φράση “αυτό είναι μια άλλη αμαρτία” και να σχολιάσει και ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης “θες να τα ακούσεις τώρα…” . Ο κ., Βλαγκούλης πρότεινε οι κυβερνητικοί βουλευτές να μεταβούν στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον υπουργό και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, ενώ συμφώνησε στη μορφή των κινητοποιήσεων του δήμου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης καυτηρίασε τη στάση γιατρών του νοσοκομείου που ενώ γίνονταν προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα, έστειλαν αναφορές για να κλείσουν τμήματα όπως η Παθολογική Κλινική. Ακόμα τόνισε πως θα έπρεπε στη σύσκεψη θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι δήμαρχοι Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης, περιοχές τις οποίες καλύπτει το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ακόμα έθεσε το θέμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όπου η απουσία της “πνίγει” τη λειτουργία ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου όπως είναι αυτό της Αμαλιάδας. Σχολίασε ακόμα πως κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να “παρκάρουν” τις γιαγιάδες τους για να πάνε διακοπές και αυτή είναι χρησιμότητα για κάποιους του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ακόμα μίλησε για τη νομική ευθύνη που καλούνται να αναλάβουν οι γιατροί σε περίπτωση που συμβεί κάτι και είναι ακάλυπτοι. “Πρέπει να έχουμε ένα σκοπό, τι θέλουμε, για να λειτουργήσει το νοσοκομείο” είπε ο κ. Τσαούσης.

Στο θέμα του ρόλου του νοσοκομείου Αμαλιάδας πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, σχολίασε και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουτσούκος και ζήτησε να ξεκαθαρίσει αυτό από την πολιτική ηγεσία και να εξεταστούν στη συνέχεια οι λύσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει ορθά το σύστημα υγείας στο νομό. Τέλος δέχθηκε καλόπιστα τις παρεμβάσεις που πρόκειται να κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης από την πλευρά του σχολίασε πως το πρόβλημα δεν είναι σημερινό στην υγεία και αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Ηλεία. Ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε πως θέλει να μιλήσει αντικειμενικά και όχι να πει κάποια πράγματα για να γίνει αρεστός στην Αμαλιάδα και μετά στον Πύργο να πει άλλα για να γίνει αρεστός εκεί. Τόνισε πως στον υγειονομικό χάρτη του νομού το νοσοκομείο της Αμαλιάδας υπάρχει ως μονάδα παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας. “Αυτό το λέω για να τελειώνουμε με το παραμύθι που είδε ο πρόεδρος των εργαζομένων και το σχέδιο. Εσύ φαντάζεσαι σχέδιο και σχέδιο δεν υπάρχει” είπε και υπήρξε ένταση από την πλευρά του κ. Μιχαλόπουλου. Ο κ. Μπαξεβανάκης ζήτησε την υπομονή για να φανούν οι δράσεις της νέας κυβέρνησης και στην υγεία και δήλωσε πως άμεσα οι βουλευτής Ηλείας θα προβούν σε παρεμβάσεις για το θέμα.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαλιάδας Άγγελος Κόλοσακας, άλλοι φορείς και προσωπικό του νοσοκομείου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ