Με κινητοποιήσεις αποχαιρετούν το 2016 οι αγρότες της Ηλείας

 "Προθέρμανση" με πανηλειακή σύσκεψη στην Αμαλιάδα από την Ο.Π στις 28 Δεκέμβρη

Του Γιάννη Σπυρούνη

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2016 και οι αγρότες προετοιμάζονται για μια θερμή υποδοχή του νέου έτους, με κινητοποιήσεις για τα πάγια ζητήματα που τους απασχολούν και που τελικά η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ουσιαστικές υποχωρήσεις αλλά σε εφαρμογή των επιταγών των δανειστών. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αναμένεται να ισοπεδώσουν τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, και κυρίως της μικρής και μεσαίας τάξης. Για το σκοπό αυτό η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας οργανώνει πανηλειακή σύσκεψη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στης 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Εκεί καλούνται σε μια δυναμική κινητοποίηση οι αγρότες για να αποφασίσουν το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας ελήφθη η απόφαση για την πανηλειακή σύσκεψη. «Το πρώτο θέμα που θα θέσουμε θα είναι η έκθεση του Ορκωτού Λογιστή για την ομάδα παραγωγών για το 2015. Το δεύτερο είναι τα προβλήματα των αγροτών, τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε. Τους καλώ τους αγρότες σε αυτή τη σύσκεψη και έχω να πω ότι το 2017, δεν θα είναι το 2016. Το 2017 με φορολογία 22% με εισφορές για τον ΟΓΑ 27% με προκαταβολή 100% στο φόρο εισοδήματος, δεν ξέρω ποιος αγρότης θα αντέξει να καλλιεργήσει. Πρέπει όλοι οι αγρότες να καταλάβουν ότι την Τετάρτη πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα σαν νομός Ηλείας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας. Όποιος αγρότης πιστεύει ότι το 2017 θα πάει καλά να κάτσει να δει τηλεόραση στον καναπέ του. Όλοι οι άλλοι αγρότες πρέπει να βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο σε μια δυναμική συγκέντρωση, για να δώσει ο νομός το μήνυμά του στην Κυβέρνηση. Εκεί οι αγρότες θα συζητήσουν με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν» είπε ο κ. Βαλιανάτος. Απαντώντας σε ερώτησή μας σχετική με το θέμα των μπλόκων σχολίασε πως «… οι αγρότες πρέπει να είναι ενωμένοι σα μια γροθιά γιατί τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Πιστεύω ότι φέτος έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα. Θα δείτε ότι θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες πρέπει να συμμετάσχουν γιατί χωρίς αντίδραση δεν υπάρχει μέλλον. Αν τελειώσει ο αγρότης στο νομό Ηλείας, τελείωσαν όλα τα επαγγέλματα…»

Πληρώθηκαν οι σταφιδοπαραγωγοί
Ο κ. Βαλιανάτος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ενημέρωσε πως οι σταφιδοπαραγωγοί εξοφλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την τιμή να φτάνει στα 90 λεπτά. Για φέτος θα γίνει προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό όπως αναφέρθηκε, με στόχο τη βελτίωση της τιμής της κορινθιακής σταφίδας. Επίσης εξέφρασε δημόσια της ευχαριστίες του για την συμβολή του νομικού συμβούλου Ανδρέα Νικολακόπουλου στην τροποποίηση του καταστατικού, αφιλοκερδώς, καθώς επίσης και στη διαδικασία των αγωγών προς τον ΕΛΓΑ για το θέμα των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του περασμένου Ιουνίου και άλλες περιπτώσεις όπως οι καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες όσα πορίσματα κοινοποιήθηκαν έως τη Δευτέρα, θα ενταχθούν στις διαδικασίες πληρωμής του ΕΛΓΑ, ενώ θα ζητηθεί και νέο ραντεβού από τον πρόεδρο του οργανισμού για να τεθούν θέματα που εκκρεμούν.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως με την ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενοποίηση του αγροτικού κόσμου, η καλύτερη οργάνωση και εκμετάλλευση της αγροτικής παραγωγής. «Αυτό έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που αναμένονται έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, με την εφαρμογή του φορολογικού και του ασφαλιστικού ή τις αποζημιώσεις. Όλα αυτά είχαν ως απαραίτητη προϋπόθεση την καλύτερη οργάνωση και στο εξής όλα τα θέματα θα αντιμετωπίζονται οργανωμένα για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» σχολίασε ο κ. Νικολακόπουλος.

valianatos nikolakopoulos

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ