Μητροπολίτης Ηλείας κατά ιερέων για το Facebook

Γενική Ιερατική Σύναξη το Σάββατο στον Πύργο - Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την νέα ενοριακή περίοδο

Τις κατευθυντήριες γραμμές για την νέα ενοριακή περίοδο έδωσε στον ιερό κλήρο της Ηλείας το Σάββατο το πρωί, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που το Σάββατο το πρωί συγκάλεσε την καθιερωμένη ετήσια Ιερατική Σύναξη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου. Στην σύναξη παρευρέθηκαν όλοι οι ιερείς της Ηλείας που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης και άκουσαν με προσοχή τον λόγο του Μητροπολίτη και τις οδηγίες που τους έδωσε για ο πώς θα ασκούν το έργο τους στις εκκλησίες τους και στις ενορίες τους.  Παρών ήταν εκτός από τον Μητροπολίτη και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.
Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και στην συνέχεια θα προσφερθεί στο ενοριακό κέντρο του Ναού του Αγίου Αθανασίου καφές και αναψυκτικό στους παριστάμενους ιερείς από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού στο Ενοριακό Κέντρο.
Ακολούθησε η Ιερατική Σύναξη η εισήγηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού που έθεσε στους ιερείς  θέματα λειτουργικής τάξης και ευταξίας, θέματα διοικητικά και επίσης έκανε προτάσεις αποδοτικότερης ενοριακής δράσης κατά την νέα πνευματική περίοδο Οκτωβρίου 2015 - Ιουνίου 2016. Έμφαση έδωσε και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και ζήτησε να βρίσκονται όλοι στην πρώτη γραμμή στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, ζήτησε ακόμα να στηρίξουν την δράση των ευαγών ιδρυμάτων της Μητρόπολης,  ενώ άσκησε και κριτική στην συμπεριφορά ορισμένων ιερέων καλώντας τους να κρατούν χαμηλούς τόνους έτσι όπως αρμόζει στην Εκκλησία, να μην ξεχνούν ποιο είναι το έργο τους, να δώσουν βάρος στο κήρυγμα  και στο ποίμνιό τους.

Επίσης άσκησε κριτική για το πώς χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά κοινωνικά μέσα, έθιξε το θέμα του facebook αμφισβητώντας την χρήση του από ιερείς αφού δεν έχει να προσφέρει κάτι στους ίδιους και το εκκλησίασμα και στο τέλος έγινε διαλογική συζήτηση με ερωταπαντήσεις σε θέματα που αφορούν τον ιερό κλήρο.

Τέλος ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές για καλή υγεία και αέναη συνέχεια του έργου του στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας, καθώς προχθές συμπληρώθηκαν 34 χρόνια γόνιμης και θεάρεστης Αρχιερατικής Ποιμαντορίας του κ. Γερμανού που κατά γενική ομολογία έχει ένα πλούσιο και καρποφόρο έργο και είναι άξιος εκπρόσωπος της Εκκλησίας.   

 

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ