ΜΟΔ Πύργου: Βαριά "καμπάνα" για την κακοποίηση του βρέφους - 19 χρόνια στους "γονείς"

19 χρόνια στους γονείς από την Πάτρα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένοχο κρίθηκε το ζευγάρι που κατηγορείτο για την κακοποίηση του βρέφους του το περσινό καλοκαίρι στην Πάτρα. Το μωράκι είχε μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο με εγκαύματα και κατάγματα. Χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου καταδίκασε τους δύο «γονείς» σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, χωρίς να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά που θέλησαν να παρουσιάσουν. Η κατηγορία με την οποία οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο είναι ενδοοικογενειακή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Πρώτοι κατέθεσαν οι δύο παιδίατροι από τα νοσοκομεία του Ρίου και του Καραμανδάνειου, που δήλωσαν στο δικαστήριο πως το παιδί έφερε τραύματα κακοποίησης, αλλά δεν κινδύνεψε η ζωή του. Επισήμαναν πως τα τραύματα αυτά δεν προέρχονταν ούτε από πτώση, ούτε από άλλο παιδί όπως αρχικά φέρονται να είχαν ισχυριστεί οι γονείς. Τόνισαν πως το βρέφος μεταφέρθηκε με τρία κατάγματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο του Ρίου και έπειτα στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών. Να σημειωθεί πως σήμερα το μωράκι βρίσκεται σε ίδρυμα.

Ο συνήγορος του πατέρα, Γιάννης Αποστολόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η εικόνα του βρέφους ήταν σοκαριστική, ωστόσο δεν είναι βαριά σωματική βλάβη καθώς δεν κινδύνευσε η ζωή του, επικαλούμενος τις καταθέσεις των γιατρών, ενώ συμπλήρωσε πως δεν προέκυψαν στοιχειά ενοχής για τον πελάτη του, που είναι εργατικός και προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια που αγαπά τα παιδιά και δεν θα έκανε ποτέ αυτό για το οποίο κατηγορείται.
Ο συνήγορος της μητέρας Θανάσης Διαμαντόπουλος, υποστήριξε πως ο πατέρας χτυπούσε τη μητέρα και την ανάγκαζε να ζητιανεύει, ενώ δεν ήθελε το παιδί. Στο ίδιο μήκος κύματος με την υπερασπιστική γραμμή του συνήγορου του πατέρα, επισήμανε πως δεν επρόκειτο για βαριά σωματική βλάβη.
Οι δύο συνήγοροι ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορουμένους και η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, όμως το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα από τα παραπάνω αιτήματα.

Οι δύο γονείς στις απολογίες τους υπέπεσαν σε αντιφάσεις, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και προσπαθούσαν να μεταφέρουν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, απέρριψε τους ισχυρισμούς των δικηγόρων περί μη πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και έκανε λόγο για βασανισμό του βρέφους από τους γονείς τους. Τέλος επισήμανε την στάση των κατηγορούμενων που δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε πολλές από τις ερωτήσεις που τους απεύθυναν και έπεσαν σε αντιφάσεις.

diamantopoulos

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Θανάσης Διαμαντόπουλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασης τόνισε πως «… η εντολέας μου ισχυρίστηκε με πολύ μεγάλη επίφαση, ότι δεν έχει καμία σχέση με την πράξη που της αποδόθηκε. Δυστυχώς οι ισχυρισμοί και οι καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν, δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και καταδικάστηκαν με την ποινή της συνολικής κάθειρξης των 19 ετών. Ήδη άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ελπίζουμε ότι το Εφετείο θα δικαιώσει τις απόψεις της εντολέως μου».

apostolopoulos

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιάννης Αποστολόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως «… το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς, τους έκρινε ενόχους όπως κατηγορούνται, και τους επέβαλε ποινή καθείρξεως 19 ετών. Έχουν κάνει έφεση να κριθεί η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ήταν μια υπόθεση πραγματικά συγκλονιστική από όλες τις πλευρές, ακόμα κι από την πλευρά των υπερασπιστών, δύσκολη και ψυχικά υπόθεση, με ιδιαίτερη φθορά. Θεωρώ και ευελπιστώ ότι στο Εφετειο θα ειπωθούν περισσότερο αληθινά – πραγματικά περιστατικά. θα εκτιμηθεί από το δικαστήριο και θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση» σχολίασε.
Οι δύο κατηγορούμενοι επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία είχαν προφυλακιστεί.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ