Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Bραδιά Αστροπαρατήρησης

Ένα πολύ ζεστό απόγευμα του Ιουλίου, μαθαίνουμε ότι οργανώνεται από την Αστρονομική Εταιρία «Ωρίων» της Πάτρας, στη Γαστούνη, μια βραδιά Αστροπαρατήρησης.

Ανέκαθεν και σε κάθε άνθρωπο, η παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού αποτελεί μια ευχάριστη ενασχόληση ειδικά τις καλοκαιρινές βραδιές. Η ιδέα να δούμε από… «λίγο πιο κοντά» κάποιες γωνιές του Σύμπαντος μας ενθουσίασε, έτσι παραβρεθήκαμε οικογενειακώς στην όμορφη αυτή εκδήλωση.

Τελειώνοντας και αφού μπορέσαμε να παρατηρήσουμε τη σελήνη, το Δία με τους δορυφόρους του, τους υπέροχους δακτύλιους του Κρόνου αλλά και άλλες γειτονιές του σύμπαντος, με ρώτησε ο μικρός μου γιος: «Ωραίο δεν θα ήταν να κάνουμε κάτι τέτοιο και στο σχολείο;»

Έτσι μπήκαμε οικογενειακώς, σε μια διαδικασία να οργανώσουμε μια αντίστοιχη βραδιά και στο σχολείο μας. Και να επιτέλους που έγινε πράξη. Σε συνεργασία, τόσο με τον προηγούμενο διευθυντή π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, όσο και με την τωρινή διευθύντρια κ. Μαρία Μπίρμπα βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι αφιλοκερδώς θα μας ταξιδέψουν στο σύμπαν  το προσεχές Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Πασπαλιάρη, μεταπτυχιακό φοιτητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει μεταξύ άλλων, τον τρόπο δημιουργίας των Ηλιακών Συστημάτων μέσα από τα νεφελώματα, αλλά και θα μας ξεναγήσει στο δικό μας Ηλιακό μας Σύστημα, και τους ερασιτέχνες – φίλους της Αστροπαρατήρησης κ. Χαράλαμπο Κακουλίδη και Γιώργο Βενιζέλο οι οποίοι θα μας δανείσουν τα τηλεσκόπια και ειδικά προσοφθάλμια. Σημαντική στάθηκε και η αρωγή του ΕΚΦΕ Ηλείας, και του υπεύθυνου κ. Ηλία Καλογήρου, που θα μας εφοδιάσουν με ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο για τις ανάγκες της βραδιάς.

https://proini.news/_site/wp-content/uploads/2017/09/astroparatirisi-afisa-mousiko-sxoleio-vartholomio-223x300.jpg 223w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" height="806" width="600">

Μεταξύ άλλων θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε, το ανάγλυφο της σελήνης, αλλά και τους εντυπωσιακούς δακτύλιους του Κρόνου.

Αν ο καιρός δεν μας τα χαλάσει, θα είναι μια υπέροχη βραδιά και καλούμε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν να την μοιραστούμε στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού… Η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους προαναφερθέντες φίλους για την περίσσεια καλή διάθεση και τη βοήθειά τους, τον π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, πρώην Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου και την σημερινή Διευθύντρια κ. Μαρία Μπίρμπα, και όλους όσους εμπλέκονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην πραγματοποίηση της βραδιάς Αστροπαρατήρησης.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 20:30 και αν… μας τα χαλάσει ο καιρός την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26230-42749 ή επισκεφθείτε στο site του σχολείου μας: http://gym-mous-varth.ilei.sch.gr/index.php

Σταματίου Γεώργιος

Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ