Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Στα όρια της η Παθολογική Κλινική

Υπερπροσπάθεια από τους μόλις 3 γιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες - Αναζητούνται λύσεις για τον Απρίλιο – Νέο έγγραφο την Πέμπτη στην 6η ΥΠΕ


Σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη προσωπικού στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με τους μόλις 3 γιατρούς να βρίσκονται πραγματικά στα όρια τους, αφού πρέπει να ανταπεξέρχονται και στις εφημερίες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί από τον ερχόμενο μήνα με δεδομένο ότι η έλλειψη γιατρών έχει φτάσει στα όρια του το προσωπικό, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει.
Μάλιστα, σε  ερώτηση της εφ. «Πρωινή» για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τις φήμες που μιλούν για αναγκαστική μεταφορά των νοσηλευόμενων περιστατικών της παθολογικής κλινικής στην αντίστοιχη του νοσοκομείου Πύργου, ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρος Καλογεράκος, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να μην χρειαστεί να γίνει.  Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, τόνισε ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι 10% - 20%.
«Για τον Μάρτιο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, θα καταφέρουμε το πρόγραμμα.  Για τον Απρίλιο υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την κάλυψη των εφημεριών, με τα σημερινά δεδομένα, λόγω της έλλειψης γιατρών. Υπάρχει σε όλες τις κλινικές αυτό το πρόβλημα και σε όλα τα νοσοκομεία των περιφερειών πανελλαδικά. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, 10% - 20% να μεταφερθούν ασθενείς στο νοσοκομείο Πύργου τον μήνα Απρίλιο,  αλλά προσπαθούμε για να βρεθεί λύση. Θεωρώ ότι θα αποφύγουμε κάτι τέτοιο…», δήλωσε ο κ. Καλογεράκος.
Την Πέμπτη ο κ. Καλογεράκος απέστειλε ένα ακόμη έγγραφο στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» για την κάλυψη των σοβαρών κενών στην παθολογική και την χειρουργική κλινική, αλλά και για την έλλειψη αναισθησιολόγων, αφού στο νοσοκομείο Αμαλιάδας υπάρχουν μόνο δύο.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.