Πάτρα: Την Παρασκευή η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των ατόμων που τραυμάτισαν 28 εργάτες γης στη Ν. Μανωλάδα

Ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουνίου η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του που πυροβόλησαν πέρυσι τους 28 μετανάστες εργάτες γης όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή» -  – ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργάτες γης και ενάντια στον «ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Την Παρασκευή 6/6 δικάζεται στην Πάτρα ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός.

Μετά την δολοφονική ρατσιστική αυτή επίθεση ακολούθησε μια έκρηξή οργής.

Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης.

Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Την Παρασκευή θα βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας στις 9πμ για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Πλήρης δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας.

Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή σας καλεί όλους την Παρασκευή 6/6 στις 9πμ στα Δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στον ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.»

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor