Σήμερα η ονοματοδοσία στο λιμάνι Κατακόλου "Ιωάννης Λάτσης"

Σήμερα στις 4 το μεσημέρι στο Κατάκολο παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων 

Το όνομα του Ιωάννη Σπ. Λάτση, θα πάρει σήμερα σε μια σεμνή και λιτή τελετή το Λιμάνι Κατακόλου. Η εκδήλωση ονοματοδοσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 4 το μεσημέρι, στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και συγκεκριμένα μπροστά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Στο σημείο αυτό, θα γίνει η αποκάλυψη της ασπίδας που θα αναγράφει και το όνομα «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης» στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο τύπου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου «Το Δ.Λ.Τ.Π., αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τον Αείμνηστο Ευεργέτη του Κατακόλου καπετάν Γιάννη Σπ. Λάτση, με ομόφωνη απόφασή του, πρότεινε αρμοδίως την  αλλαγή του ονόματος τού λιμανιού σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης», κάτι το οποίο με την υπογραφή της σχετικής απόφασης, αποδέχθηκαν οι τότε Υπουργοί Ναυτιλίας και Εσωτερικών κ.κ. Παν. Κουρουμπλής και Παν. Σκουρλέτης.
Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του χώρου, πραγματοποιείται σήμερα 14 Σεπτεμβρίου η τελετή της ονοματοδοσίας, στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.
Η τελετή  που θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολλών επισήμων προσκεκλημένων, αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό, στο χώρο μπροστά από τα γραφεία του Λ.Τ., όπου έχει τοποθετηθεί και η πινακίδα με το νέο όνομα.
Ακολούθως στο χώρο μπροστά από το πλωτό μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ» που βρίσκεται  ελλιμενισμένο στο Κατάκολο, θα γίνουν οι προβλεπόμενες και σχετικές ομιλίες. 

Ανακοινώνεται επίσης ότι το πλωτό μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ» θα είναι επισκέψιμο από το κοινό, από την 15η έως και την 23η Σεπτεμβρίου, από 09:00-14:00 και από 17:00-21:00.»

Στις εκδηλώσεις, αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι και σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων θα παραστούν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τελικά θα παραστεί η κόρη του μπάρμπα Γιάννη, Μαριάνα Λάτση.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών