Σημαντικές αλλαγές στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ενδιαφέρουσα και άκρως ενημερωτική ημερίδα για την Προστασία των Προσωπικών δεδομένων πολιτών και φορέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Λαζαράκειο από από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ και τον δήμο Ήλιδας, ενώ παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου με τίτλο «Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων- Εργαλειοθήκη για τον νέο θεσμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα». Την ημερίδα συντόνισε ο δικηγόρος της Αμαλιάδας κ. Μισέλ Αμπού - Χάντμπα.

Η ημερίδα έγινε με αφορμή τον νέο Κανονισμό της Ε.Ε. για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που τίθεται σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018 και αποτελεί την σημαντικότερη ίσως αλλαγή στον τομέα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εντός της Ε.Ε.. Όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, ο GDPR που διέπεται από πολύπλοκους κανόνες, έχει στόχο την εναρμόνιση των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε ολόκληρη την Ευρώπη, την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ΕΕ και την αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες που λειτουργούν στην ΕΕ επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα. Θα ισχύει όχι μόνο για εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην ΕΕ, αλλά και για επιχειρήσεις εκτός της ΕΕ, που προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες στην ΕΕ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή και ο δικηγόρος και συγγραφέας του βιβλίου κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ενώ την ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης που αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί ο Σύλλογος, πέρα από τον επιστημονικό.

Στην συνέχεια η κ. Κυριαζή στην ομιλία της αναφέρθηκε στον νέο Κανονισμό και στο ότι αποσκοπεί στην αυσητροποίηση των κυρώσεων για όσους παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα και επικεντρώθηκε στην έκθεση φωτογραφιών ανηλίκων στο διαδίκτυο, ένα θέμα πολύ σοβαρό που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κυρίως οι γονείς που πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν τα παιδιά τους εν τη αγνοία τους και έκανε λόγο γενικά για τη προσεκτική χρήση του Ίντερνετ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων έχει άμεση εφαρμογή και δεν απαιτεί ειδική νομοθεσία και επικεντρώθηκε στις βασικές κατηγορίες των νέων υποχρεώσεων που απορρέουν από τον Κανονισμό, τόνισε ωστόσο ότι οι κανόνες αυτοί είναι πολύπλοκοι και τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση πολύ αυστηρά.

Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται είναι η Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, το Δικαίωμα στη λήθη, το Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα δεδομένα, το Δικαίωμα διόρθωσης και το Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας Αρετή Τέγου, ο Αστυνομικός διευθυντής Θωμάς Καραχάλιος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο πολιτευτής Θοδωρής Βλαγκούλης, μέλη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι και βεβαίως αρκετοί δικηγόροι.

dikigorikos amal 1

dikigorikos amal 2

dikigorikos amal 3

dikigorikos amal 5

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ