Σιμόπουλο: Η συγνώμη του δημάρχου σε μαθητές και γονείς για το γυμνάσιο - Δυναμικές οι κινητοποιήσεις

Τη μάχη τους για να παραμείνει το σχολείο τους στο Σιμόπουλο και να μην μεταφερθούν στην Εφύρα, δίνουν οι μαθητές του γυμνασίου Σιμόπουλου και οι γονείς τους, υποστηριζόμενοι από την τοπική κοινωνία. Χθες οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και δεν αναμένεται να σταματήσουν αν δεν δικαιωθεί το αίτημά τους για να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας για τη μεταφορά του σχολείου σε κτίριο την τοπική κοινότητα Εφύρας. Ωστόσο θα επιστρέψουν για την ώρα στα μαθήματά τους τη Δευτέρα, αναμένοντας μέσα στην εβδομάδα τις εξελίξεις. Οι μαθητές παραμένουν σε κατάληψη από προχθές και χθες επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, που τους ζήτησε συγνώμη, για την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος τη διετία της θητείας του.

Οι λυόμενες αίθουσες που στεγάζεται το σχολείο είναι πλέον ακατάλληλες και ανάμεσα στις πιο ουσιαστικές λύσεις που προτείνονται είναι η μεταφορά των βαρέως τύπου λυόμενων αιθουσών που βρίσκονται στο παλιό δημοτικό σχολείο της Οινόης, στο χώρο του πρώην δημαρχείου Σιμόπουλου. Έτσι θα μπορέσουν να συστεγαστούν και να καλυθφούν οι ανάγκες τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου της περιοχής.

Παράλληλα ζητείται από το υπουργείο να ανακληθεί η απόφαση για τη μεταφορά στην Εφύρα.

Μετά τις πρωινές κινητοποιήσεις στο χώρο του σχολείου, χθες, μαθητές και γονείς μετέβησαν στο δημαρχείο Ήλιδας. Εκεί ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπήρξε απολογητικός.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επισήμανε πως ο δήμος δεν ρωτήθηκε ποτέ για την μεταφορά του γυμνασίου στην Εφύρα, ενώ επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για τη διαμόρφωση του παλιού δημαρχείου για τη στέγαση των δύο σχολείων, χωρίς να επαρκεί ο χώρος. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επικαλέστηκε μαρτυρία της πρώην διευθύντριας του γυμνασίου, υποστηρίζοντας πως ο πρώην δήμαρχος κ. Λυμπέρης της είχε πει να μην αναφέρει κάτι σχετικό.

«Σας ζητάω συγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να χρηματοδοτηθούμε για δύο αίθουσες για να είστε όλοι μαζί και οι προηγούμενοι που πήραν αυτές τις αποφάσεις ότι θα χωρέσετε και δεν χωρέσατε. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο» είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς γονείς και μαθητές και απάντησε «... τα παιδιά να πάνε στο σχολείο τους και οι καθηγητές να τους κάνουν μάθημα» στο ερώτημα των γονιών, για το τι θα γίνει τώρα.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νίκος Αργυρόπουλος, τόνισε πως «... τα παιδιά πρέπει να φύγουν άμεσα από τα λυόμενα και να πάνε στο καινούργιο σχολικό κτίριο. Το να πάνε στην Εφύρα που λέει ο υπουργός δεν ισχύει, γιατί το κτίριο εκεί είναι ακατάλληλο και δεν χωράνε τα παιδιά. Για μένα φταίει και η δημοτική αρχή, που δεν έχει πάρει μια απόφαση τόσο καιρό και πετά το μπαλάκι στο υπουργείο και το υπουργείο στο δήμαρχο. Ζητάμε να πάνε στο παλιό δημαρχείο Σιμόπουλου. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να σταματήσουν να μην χάνουν τα παιδιά μάθημα και η δημοτική αρχή με το υπουργείο να βρουν άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου Σιμόπουλου. Γιώργος Γεωργόπουλος τόνισε πως «... θέλουμε να μείνουν τα παιδιά στο Σιμόπουλο. Στο σχέδιο που υπήρχαν είχαν πει το παλιό δημαρχείο, να γίνει γυμνάσιο – λύκειο, αλλά κάποιοι παράγοντες επωφελήθηκαν και το έκαναν μόνο λύκειο. Τώρα θέλουν να πάνε το γυμνάσιο στην Εφύρα, που είναι ακατάλληλο το κτίριο, χωρίς προαύλιο, χωρίς θέρμανση στον πάνω όροφο, χωρίς τουαλέτες. Θέλουμε μια λύση να στεγάσουμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Περιμένουμε μια συνάντηση με τον υπουργό να βρεθεί λύση. Τα παιδιά από Δευτέρα θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους, αλλά ψάχνουμε λύση.

Η πρόεδρος του 15μελούς Αγγελική Λιακοπούλου, δήλωσε ότι «... είμαστε δύο μέρες σε κατάληψη και προσπαθούμε να βρούμε λύση και να φύγουμε από τα λυόμενα. Θέλουμε τις αίθουσες βαρέως τύπου δίπλα στο λύκειο. Έχουν υπογράψει ότι κάνουμε μάθημα σε αυτό το κτίριο κάτι που δεν ισχύει. Στην Εφύρα το κτίριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ εκεί ήδη στεγάζεται το δημοτικό της Εφύρας. Θα περιμένουμε να μιλήσει ο δήμαρχος με τον υπουργό, ενώ εμείς θα ανοίξουμε το σχολείο τη Δευτέρα».

Η γονέας Γεωργία Μαυρόγιαννη ανέφερε ότι «... δεν βγάλαμε αποτέλεσμα από τη συνάντηση με το δήμαρχο. Μας λένε συνέχεια τα ίδια και τίποτα ουσιώδες.
Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σιμόπουλου, Παναγιώτης Λαζανάς εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί λύση. «Ο δήμαρχος δεν ήξερε τίποτα για την απόφαση, η κυβέρνηση μας πηγαίνει όπου θέλει. Τα παιδιά χάνουν μάθημα, θέλουμε μια απάντηση γραπτώς και όχι στα λόγια, χορτάσαμε από λόγια» σχολίασε.

simopoulo dimarxos 5

simopoulo dimarxos 4

simopoulo dimarxos 3

simopoulo dimarxos 2

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ