Ηλεία: Στείλτε μας ασθενοφόρα και προσωπικό όχι δελτία Τύπου

Το ΕΚΑΒ απαντά για την "καθυστερημένη άφιξη" στο περιστατικό ηλεκτροπληξίας του 45χρονου πυροσβέστη στις Καρούτες

Του Γιάννη Σπυρούνη
[email protected]

Μέσα σε έξι λεπτά δηλώνει η διοίκηση του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε το ασθενοφόρο στο περιστατικό ηλεκτροπληξίας του 45χρονου πυροσβέστη στις Καρούτες το μεσημέρι της Τετάρτης. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου, ένα από τα πολλά που στέλνει σε κάθε περίπτωση που αμφισβητούνται οι δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, αναφέρεται πως το ασθενοφόρο που βρισκόταν στη Βαρβάσαινα, δέχθηκε την κλήση στις 13:24 και έφτασε στις 13:30.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία Εξωτερικού Συμβούλου Επικοινωνίας του Ε.Κ.Α.Β. «κατόπιν δημοσιεύματος σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις Καρούτες Ηλείας, όπου 45χρονος πυροσβέστης (εκτός υπηρεσίας) κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης εργασιών με τη χρήση κρουστικού τρυπανιού υπέστη ηλεκτροπληξία, και των αναφορών για την τουλάχιστον 40λεπτη καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β., θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:24 το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από την περιοχή Καρούτες Ολυμπίας σχετικά με περιστατικό τραυματισμού 45χρόνου άντρα από ηλεκτροπληξία και αφού διαβίβασε το σήμα στο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο (το οποίο βρισκόταν κοντά στα Βαρβάσαινα Ηλείας), αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 13:30. Βάσει των παραπάνω και στηριζόμενοι στα αρχεία καταγραφής του περιστατικού, ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν μόλις 6 λεπτά (και όχι 40 λεπτά όπως ειπώθηκε), πράγμα που καθιστά προφανές πως το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε άμεσα στην κάλυψη του περιστατικού». Όμως οι συγγενείς του 45χρονου καταγγέλλουν και με οργή ξεσπούν πως το ασθενοφόρο από την ώρα που έγινε η πρώτη κλήση προς το «166» έφτασε μετά από τουλάχιστον 40 λεπτά, ενώ υπάρχουν και αναφορές για 50 λεπτά καθυστέρησης.

Από την άλλη πλευρά όμως τίθεται το θέμα πως το ΕΚΑΒ έχει επιλέξει ως μέσο αντίδρασης σε όλες αυτές τις διαμαρτυρίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε πολύ σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά περιστατικά, να απαντά με ένα δελτίο Τύπου. Θα ήταν προτιμότερο, ουσιαστικότερο και περισσότερο ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία, να απαντούσε με την ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων στην περιοχή της Ηλείας και ανάλογου αριθμού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να μην δημιουργούνται υποψίες ή αμφισβητείται η ποιότητα του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε πως καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των φραστικών επιθέσεων που δέχεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, στην προσπάθεια του να επιτελέσει όσο το δυνατόν πιο καλά και πιο γρήγορα το καθήκον του. Όμως με αυτά τα όπλα που του έχει δώσει η διοίκηση του ΕΚΑΒ να πολεμήσει, με αυτά πολεμά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Και πιστεύουμε πραγματικά πως η Πολιτεία και το ΕΚΑΒ οφείλουν να ενισχύσουν τις δομές στην Ηλεία με προσωπικό και ασθενοφόρα, γιατί είναι ένας νομός που καταστράφηκε το 2007 και έλαβε μόλις δύο ασθενοφόρα από την προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ενώ αναλογικά είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή), είναι ένας νομός που επισκέπτονται περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο είτε λόγω της κρουαζιέρας είτε λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ένας νομός με άθλιο οδικό δίκτυο και μια εθνική οδό καρμανιόλα, είναι ένας νομός που λόγω των υποβαθμισμένος δομών Υγείας αναγκάζεται καθημερινά να στέλνει μετανάστες είτε για εξετάσεις, είτε για νοσηλεία τους ασθενείς του, στα νοσοκομεία της Πάτρας ή αλλού.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ