Στην ώρα του το κουδούνι στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

 

Εντός του Οκτώβρη το Ειδικό Γυμνάσιο στο νέο χώρο στον Αι- Γιάννη

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το κουδούνι χτύπησε στην ώρα του για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, που έκαναν αγιασμό στο γνωστό χώρο στα Βυτινέικα. Λιγοστοί μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου που βρέθηκαν εκεί, συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά θα περιμένουν το δικό τους ξεκίνημα και αγιασμό το επόμενο διάστημα για το σχολείο που διαμορφώνεται για αυτούς στον Αγ. Ιωάννη. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, παρουσία μεταξύ άλλων του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός στην ομιλία του παρομοίασε τους μαθητές του σχολείου με τους συμμετέχοντες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Εκεί βλέπω τέτοια παιδιά, σαν αυτά του σχολείου, να αγωνίζονται και να βγαίνουν πρώτοι. Έτσι σας βλέπουμε, σαν να είστε αθλητές και να προσπαθείτε να κερδίσετε την νίκη για τη ζωή. Οι γονείς σας, σας φέρνουν εδώ σας καμαρώνουν και είναι πάντα δίπλα σας. Όλοι μας κοντά σας θα είμαστε και θα προχωράμε στη ζωή, γιατί η ζωή είναι για όλους μας. Οι ευχές μου και οι προσευχές μου σήμερα είναι θερμές ώστε να δυναμώσετε να ασκηθείτε καλά και να πάρετε ένα καλό επάγγελμα και κυρίως να αισθάνεστε την χαρά της δημιουργίας δηλαδή ότι και εσείς προσφέρετε στην κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων ο Δεσπότης, που ανακοίνωσε πως στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το ΕΕΕΕΚ και προσφέρθηκε από τη Μητρόπολη Ηλείας, υπάρχει ακόμα ένα οικόπεδο δίπλα, που θα προσφερθεί στο υπουργείο, για να επεκταθεί το σχολείο και να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης που βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον αγιασμό του ΕΕΕΕΚ Πύργου, επισήμανε πως και φέτος δεν καθυστέρησε η έναρξη του σχολείου, σχολιάζοντας πως για πολλά χρόνια δεν συνέβαινε το αυτονόητο.  
«Για να γίνει αυτό χρειάστηκε πολύ δουλειά και από την προηγούμενη εβδομάδα, προσλήφθηκαν πάνω από 5000 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής. Δεν έχουν καλυφτεί όλα τα κενά για να είμαστε ειλικρινής αλλά νομίζω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Οι λίγες ελλείψεις που υπάρχουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καλυφθούν κι αυτές. Γίνονται πράγματα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που τον καιρό της ευμάρειας δεν έγιναν. Όταν κανείς έχει ως στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και κατευθύνει τους πόρους εκεί που υπάρχει ανάγκη, πιστεύω ότι πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε. Εχει δρομολογηθεί η μεταστέγαση του ενός σχολείου στο δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη και νομίζω ότι σύντομα θα γίνει αποσυμφόρηση του χώρου εδώ. Η οφειλή μας προς τα σχολεία αυτών των κατηγοριών δεν τελειώνουν ποτέ. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να ησυχάσει, ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο γενικός γραμματέας του δήμου και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χάρης Αντύπας , οι επικεφαλής των παρατάξεων «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος και «Αναγένεσις στο δήμο Πύργου» Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, ο Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου κ. Παπαθεοδώρου, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κα Πετρόγιαννη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ Γιάννης Παπαδάτος.

eeeek2

eeeek3

eeeek4

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ