Στον "αέρα" το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Εστάλη έγγραφο απαγόρευσης χρήσης

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου. Η έλλειψη φορέα διαχείρισης οξύνει τα προβλήματα και ένα έγγραφο που εστάλη από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Ηλείας προς το Λιμεναρχείο Κατακόλου, για την διακοπή λειτουργίας του καταφυγίου, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα.

Το «ορφανό» λιμανάκι δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς φορέα, λύση εντός της Ηλείας δεν βρέθηκε για την ένταξή του σε κάποιο άλλο από τους υπάρχοντες φορείς – λιμενικά ταμεία και πλέον καλείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δώσει λύση. Τα όσα δυσάρεστα έχουν συμβεί στο παρελθόν και οι ευθύνες που προκύπτουν στους αρμόδιους φορείς, έχουν θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους. Το αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου έως τώρα δεν επιτρεπόταν να λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες (από τη δύση του ηλίου έως την ανατολή της επόμενης ημέρας). Με βάση το έγγραφο που στάλθηκε πριν λίγες ημέρες στη Λιμενική Αρχή του Κατακόλου, θα πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του, έως ότου οριστεί φορέας διαχείρισης.  

Αυτή η εξέλιξη αναγκάζει τους εμπλεκόμενους φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες και τις επαφές στο υπουργείο για να δοθεί λύση με τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει την λειτουργία του. Το πρόβλημα υφίσταται από το 2002 και αφορά και άλλα «ορφανά» αλιευτικά καταφύγια. Η λύση που προτάθηκε για την δημιουργία διαδημοτικού λιμενικού ταμείου δεν προχωρά, λόγω των αντιθέσεων των δύο λιμενικών υποδομών.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επαφές στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόσο με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, όσο και με τον Ηλείο Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο και τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλου.

Από την άλλη εγκρίθηκε η περιβαλλοντική αδειοτότηση για την εκβάθυνση του διαύλου που αποτελεί το μείζον πρόβλημα στην λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου και οι εργασίες θα γίνουν σύντομα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών