Τίμησε τους νεκρούς της η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ηλεία

 

Δεν ξεχνούν τους πεσόντες στη φωτιά…

Του Γιάννη Σπυρούνη

Τους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος τίμησαν οι πυροσβέστες του Πύργου, την πλατεία πίσω από το παλιό νοσοκομείο της πόλης, που φέρει το όνομα «Πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών». Στη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, οι πυροσβέστες και οι τοπικές αρχές τίμησαν τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την κοινωνία. Παράλληλα τιμήθηκε και η ημέρα των Απόστρατων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο μνημείο που βρίσκεται επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και του Επισκόπου Ωλένης, υπέρ των ηρωικών συναδέλφων Επιπυραγού Αναγνώπουλου Φώτιου, Εποχικού Πυροσβέστη Δρακόπουλου Ιωάννη, Εποχικού Πυροσβέστη Νιάρχου Αθανάσιου,  Εποχικού Πυροσβέστη Τζούμα Ανδρέα,  Εποχικής Πυροσβέστριας Τασοπούλου Ιωάννας και των Δασοπυροσβεστών Διονυσόπουλου Γεωργίου και  Φωτακόπουλου Κωνσταντίνου που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, οι συγγενείς των πεσόντων και οι εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων. Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, ανέγνωσε ο Πυραγός, Θεόδωρος Λεβέντης.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης Αναγέννεσις στο δήμο Πύργου, Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Πετρούτσος, τόνισε πως «… η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως μέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών εν ώρα καθήκοντος. Εύχομαι να είναι τα τελευταία θύματα εν ώρα υπηρεσίας και να είναι ελαφρύ το χώμα που τα σκεπάζει».

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης από την πλευρά του ανέφερε πως «… είμαστε εδώ σε μία μέρα μνήμης αλλά και τιμής. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όσοι ζήσαμε το καλοκαίρι τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων νομίζω ότι όποια ανταμοιβή προς την πλευράς τους είναι και δικαιολογημένη και επιβεβλημένη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μοχθούν για την κοινωνία. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα, οι μόνιμοι οι 5ετούς υποχρέωσης, οι συμβασιούχοι, οι εθελοντές όλοι προσφέρουν ανεκτίμητο έργο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου κάνοντας μια αναφορά στην ιστορία της ημέρας, δήλωσε πως «…σστις 12 Νοεμβρίου του 1942 άνοιξε ο θλιβερός και μακρύς κατάλογος με το θάνατο πυροσβέστη σε πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη. Ο θλιβερός κατάλογος αυτός έχει και αναφορά στο Νομό μας. Η μνήμη και η ανάμνηση τους είναι χαραγμένη όχι μόνο σε μνημεία αλλά και στις καρδίες ενός εκάστου. Έτσι θα θυμόμαστε πάντα τους ηρωικούς συναδέλφους μας με την ευχή να μην προστεθεί άλλος σε αυτό το κατάλογο. Επειδή όμως οι ευχές δεν φτάνουν και με τις παρεμβάσεις και τις προσπάθειες μας στην κατεύθυνση ποτέ να μην γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας σε ένα επάγγελμα ούτως ή άλλως επικίνδυνο. Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνούμε. Θα τους τιμούμε και θα τους θυμόμαστε πάντα».

pyro2

pyro3

pyro4

pyro5

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ