Το συλλογικό πνεύμα κατακτά τις κορυφές!

Εγκαινιάστηκε ορειβατικό μονοπάτι στα Λάμπεια Όρη από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου παρουσία φορέων της Ηλείας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την περιοχή στα Λάμπεια Ορη, προχώρησε την Κυριακή, στη σηματοδότηση των μονοπατιών Τσίπιανα-Κορυφή -Ανάληψη -Δίβρη, απόστασης 11χλμ. και Τσίπιανα -Δίβρη, απόστασης 8 χλμ. Tα εγκαίνια του μονοπατιού που περιελάμβαναν και ορειβατική δραστηριότητα έγιναν στην πλατεία του χωριού Τσίπιανα που είναι και η αφετηρία των μονοπατιών, όπου πλήθος ορειβατικών συλλόγων και λοιπών φορέων καθώς και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ολυμπίας, απέδειξαν ότι το συλλογικό πνεύμα πάντα νικά όλα τα εμπόδια και κατακτά τις κορυφές! Στα εγκαίνια του μονοπατιού παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ανιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, ο βοηθός περιφερειάρχη Δ. Κωσταριάς και ο δήμαρχος Ολυμπίας Θ. Κοτζιάς.
Έτσι, πρωί- πρωί και πριν την εκκίνηση της ορειβασίας από τους ορειβάτες – μέλη των ορειβατικών συλλόγων, στην πλατεία στα Τσίπιανα στήθηκε μια μικρή γιορτή και το χωριό πλημμύρισε από κόσμο, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Δίβρη το απόγευμα, μετά το πέρας της ορειβατικής δραστηριότητας, όπου μάλιστα προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες γεύμα και παραδοσιακά εδέσματα. . Η ανάδειξη των μονοπατιών στα Λάμπεια όρη είναι σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής γιατί θα προσελκύσει επισκέπτες, θα αναδείξει το αισθητικό και ιστορικό τοπίο της ορεινής Ηλείας και θα αποτελέσει μοχλό ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Ο ορειβατικός τουρισμός θα φέρει ζωή και τόνωση στα χωριά μας χωρίς να αλλοιώσει τα τοπία, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.
Οι ορειβάτες είχαν την δυνατότητα δύο επιλογών διαδρομών, ανάλογα με τις αντοχές τους. Η μια ήταν Τσίπιανα – κορυφή Ανάληψη – Δίβρη, απόστασης 10,8 χιλιομέτρων και η άλλη Τσίπιανα – Δίβρη, απόστασης 7,9 χιλιομέτρων. 
Εκτός από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου που διοργάνωσε και τα εγκαίνια και την ορειβατική διαδρομή, συμμετείχαν και ορειβατικοί σύλλογοι από άλλα μέρη, όπως ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας και ο ΕΟΣ Πάτρας, καθώς και περιβαλλοντικοί σύλλογοι.
Ελένη Παπαδοπούλου

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ