Υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στο ΜΟΔ Αμαλιάδας

Τέσσερα χρόνια μετά ζωντάνεψε η υπόθεση της συμπλοκής σε μπαρ της Πάτρας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια υπόθεση που είχε συνταράξει την Πάτρα το Γενάρη του 2014 εξετάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας. Σε αυτή κατηγορείται ένας 69χρονος πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων της πόλης, που μετά από συμπλοκή και σε βάρος του ξυλοδαρμό, επέστρεψε και επιτέθηκε με όπλο μέσα στο μπαρ που νωρίτερα διασκέδαζε με φίλους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 69χρονος σήμερα κατηγορούμενος, εκείνο το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου, διασκέδαζε πίνοντας ποτά με δύο φίλους του στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ευρισκόμενοι πλέον και οι τρεις σε κατάσταση μέθης, πέρασαν σε πειράγματα μεταξύ τους. Κάποια από αυτά έθιξαν σε προσωπικό επίπεδο των 69χρονο, που έβγαλε ένα σπρέι με άγνωστη χημική ουσία και ψέκασε στα μάτια τον έναν από τους φίλους του, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει το φως του προσωρινά.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επενέβη για να τους χωρίσει, ωστόσο ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τον χτύπησε και τον πέταξε έξω από το μπαρ. Ο κατηγορούμενος φέρεται να εξαπέλυσε απειλές σε βάρος του και λίγο αργότερα επέστρεψε κρατώντας περίστροφο. Ο 69χρονος πυροβόλησε προς το δάπεδο, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στο πόδι έναν από τους θαμώνες. Στη συνέχεια αναζήτησε τον καταστηματάρχη τον οποίο βρήκε κρυμμένο πίσω από τη μπάρα. Σε απόσταση 1,5 μέτρου και με το όπλο προτεταμένο στο στήθος του καταστηματάρχη επιχείρησε να πυροβολήσει δύο φορές, αλλά η σφαίρα δεν πυροδοτήθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους όπως ανέφερε τότε η Αστυνομία.

Ο 69χρονος, που βαρύνετέ με τις κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης οπλοκατοχής, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και παράνομης κατοχής κροτίδων, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τον συνήγορό του δικηγόρο Αμαλιάδας Δημήτρη Καραγιάννη, ο 69χρονος επέστρεψε στο μπαρ μετά την επίθεση που υποστήριξε πως δέχθηκε, προκειμένου να πάρει προσωπικά του αντικείμενα που είχαν μείνει εκεί και δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει το όπλο για να σκοτώσει τον ιδιοκτήτη. Χθες εξετάστηκαν οι εννέα μάρτυρες που βρίσκονταν την ώρα του επεισοδίου μέσα στο μπαρ και στις 21 Μαρτίου οπότε και θα συνεχιστεί η υπόθεση θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος, θα γίνει η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης, ενώ αναμένεται και η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας.

Σήμερα στο Αυτόφωρο για την επίθεση στους αστυνομικούς
Εκδικάζεται σήμερα στο αυτόφωρο η υπόθεση των δύο συλληφθέντων που εμπλέκονται στην επίθεση κατά των αστυνομικών στο Λευκοχώρι Γαστούνης. Τα δύο αδέρφια που απασχολούν τις Αρχές έντονα τελευταία κατηγορούνται για αντίσταση κατά τις αρχής. Χθες δεν εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, καθώς ο συνήγορός τους ζήτησε προθεσμία για να λάβει γνώσης της δικογραφίας. Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών