Χαμός για τη φέτα - Σκληρή κριτική από Αυγερινοπούλου - Κατρίνη

Την παραίτηση από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ζήτησε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ του οργανισμού, αναφέρει πως ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι η ευθύνη που φέρουν ώστε να χαθούν οι προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου.
Το συγκεκριμένα ελληνικό τυρί εξάγεται σε 65 και πλέον χώρες, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να κατευθύνονται σε Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση

Δύο Ηλείοι πρώην βουλευτές με δηλώσεις τους χθες, άσκησσαν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τα τραγικά αυτά λάθη στον ΕΛΓΟ - Δήμητρα.

Με αφορμή την παραίτηση την οποία ζήτησε από όλα τα μέλη του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, δήλωσε τα εξής:
“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ευθύνονται για την παρέλευση άπρακτης άπρακτης της προθεσμίας σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες. Η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν κατέθεσε εγκαίρως το φάκελο, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Μεγάλη η ζημία για τους κτηνοτρόφους μας, τους συσκευαστές, τους παραγωγούς, τους εξαγωγής μας, αλλά και του τουρισμού μας που βασίζεται εν μέρει και στην προβολή της Ελληνικής κουζίνας. Ο Υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Δ.Σ. ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε την παραίτηση όλης της Κυβέρνησης ; Πόσες ακόμα απώλειες θα υποστεί η χώρα μας εξαιτίας τους, σε όλα τα επίπεδα ;»

Κατρίνης: Ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τους κτηνοτρόφους

Ο Μιχάλης Κατρίνης απο την πλευρά του ανέφερε σε ανακοίνωσή του τα εξής: "Την ίδια στιγμή που οι χαμηλές τιμές και τα υψηλά κόστη γονατίζουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, η κυβέρνηση χάνει και την τελευταία ευκαιρία για την προβολή και ανάδειξη της ποιότητας, της παράδοσης και της ιδιαιτερότητας της Φέτας-ΠΟΠ.
Προβολή που είχε ως στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς και τις εξαγωγές, με προφανή οφέλη για την ελληνική φέτα και τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Και όλα αυτά σε μια συγκυρία όπου οι παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος, τα καρτέλ και ο χαμηλός ανταγωνισμός του αιγοπρόβειου γάλακτος συνθλίβουν τους παραγωγούς μας.

Το ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ δεν υπέβαλλε εμπρόθεσμα πρόταση για προγράμματα προώθησης στις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ (!). Παρά τις πολλαπλές παρατάσεις που δόθηκαν, το ΔΣ που επελέγη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κατάφερε το αυτονόητο. Ο κ. Αποστόλου, ζήτησε τις παραιτήσεις αυτών που ο ίδιος επέλεξε για να κρύψει τις δικές του ευθύνες. Από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αντώνογλου , ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τι ζήτησε άραγε;
Να παραιτηθεί από τον οργανισμό ως ακατάλληλος αλλά να παραμείνει στο Υπουργείο ως κατάλληλος; Οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας τώρα ξέρουν ότι οι κυβερνώντες και δεν μπορούν και δεν προσπαθούν να τους στηρίξουν".

Πηγή

ilialive.gr - δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ