Χωρίς ιντερνέτ εν έτη 2017 το Περιστέρι Ήλιδας

Μάταια περιμένουν εδώ και 10 χρόνια οι 500 κάτοικοι του χωριού

Την ίδια στιγμή, που σε ολόκληρη τη χώρα, το ιντερνέτ διαρκώς αναβαθμίζεται προσφέροντας ολοένα και υψηλότερες ταχύτητες περιήγησης, το Περιστέρι του Δήμου Ήλιδας, παραμένει για περισσότερα από 10 χρόνια χωρίς σύνδεση!
Όπως επισημαίνει αναγνώστης, το χωριό Περιστέρι είναι ένας τόπος ευλογημένος, αλλά ταυτόχρονα και εντελώς ξεχασμένος από τους φορείς, τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Πρόκειται για ένα χωριό 500  μόνιμων κατοίκων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, χωρίς όμως να έχουν καμία πρόσβαση στις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής και των προϊόντων τους, την επικοινωνία, την πληροφόρηση και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η τεχνολογία σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πρόκειται για ένα χωριό που σε πείσμα των δυσκολιών κρατά νέους ανθρώπους στον τόπο τους, έχει πολλά μικρά παιδιά και έχει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης.  

Οι νέοι αυτοί πολίτες αδυνατούν να έχουν οποιαδήποτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ζουν στην ουσία αποκλεισμένοι από τις εξελίξεις και την ενημέρωση, αδυνατούν να διαφημίσουν τον τόπο τους, τη δουλειά τους και να διεκδικήσουν  δίκαια την  ανάπτυξη για το χωριό  τους.  Οι 500 κάτοικοι του χωριού περιμένουν μάταια όπως φαίνεται εδώ και χρόνια, αυτό που οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας θεωρούν αυτονόητο δικαίωμα. Έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΤΕ, έχουν πάρει προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, αλλά ακόμα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, καθώς  μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα και οι δικαιολογίες κρίνονται ανεπαρκείς».

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ