Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο σταθμό της Νέας Υόρκης

Ο βομβιστής ζούσε στο Μπρούκλιν και «εμπνεύστηκε» από τη δράση των τζιχαντιστών - Είναι τραυματίας - Επισήμως γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση - Οι Αρχές κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε σωλήνα

Συναγερμός σήμανε στο Νέα Υόρκη, όταν έκρηξη σημειώθηκε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority του Μανχάταν.

Αστυνομία και πυροσβεστική απέκλεισαν το σημείο άμεσα, ενώ στο σημείο απεστάλη και κλιμάκιο πυροτεχνουργών καθώς οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό.

Λίγη ώρα μετά, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε από τις κάμερες του σταθμού, το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης. 

Άμεσα, εκτός από τον αποκλεισμό του σημείου, σταμάτησαν να διεξάγονται δρομολόγια σε τρεις γραμμές του μετρό, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός, βρίσκεται κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ, οπότε υπήρχε ανάγκη για ενδελεχή έρευνα.

Λίγη ώρα μετά τον αρχικό αναβρασμό, η αστυνομία της Νέας Υόρκης με ανάρτησή της στο Twitter, ανέφερε πως υπήρχε ένας τραυματίας.

 

Λίγο αργότερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης, με δικό της tweet, επιβεβαίωσε πως ο τραυματίας είναι ένας. Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο το δράστη, ο οποίος φέρεται να είναι και ο μοναδικός που τραυματίστηκε και μάλιστα ελαφρά.

Η αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία του:






 

Όσο αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, οι αναφορές μιλούν για pipe bomb, έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα. Πάνω στο δράστη βρέθηκε και κάποιου είδους μπαταρία και σύμφωνα με τη New York Post και δεύτερος μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη.

Μάλιστα, όπως σχολίασε η αστυνομία, ο μηχανισμός πρέπει να πυροδοτήθηκε κατά λάθος και πρόωρα, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματίας, αλλά και το ότι ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά..

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξή του, ο Επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε ότι ο δράστης είναι 27 ετών, από το Μπανγκλαντές, ζούσε στο Μπρούκλιν και εμπνεύστηκε από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο επικεφαλής του γραφείου Μεταφορών προειδοποίησε τον κόσμο να αποφεύγουν το σημείο, ενώ διεξάγονται οι έρευνες.



Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Το Port Authority Bus Terminal είναι ο μεγαλύτερος σταθμός στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας πάνω από 65 εκατομμύρια πολίτες κάθε χρόνο.



Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ