Βόμβα από τον Τζορτζ Παπαδόπουλος: Είχα ενημερώσει τον Κοτζιά για την εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές

Ο ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Του είχε πεί δηλαδή για τις επαφές του με την Μόσχα και τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου, ότι διέθετε χιλιάδες e-mail της Κλίντον, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Φυσικά υπέρ του Τραμπ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ στον Ντάουνερ, κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον. Η αποκάλυψη, αποτέλεσε και την αφορμή για την έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές εκλογές. 

Οι δύο άνδρες έπιναν μαζί σε μπάρ του Λονδίνου, και ο Παπαδόπουλος φέρεται να είπε στον Ντάουνερ για τα «βρώμικα στοιχεία» που διέθετε η Ρωσία για την αντίπαλο του Τραμπ. Ο Ντάουνερ μετέφερε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνησή του και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, οι σχετικές πληροφορίες έφθασαν αργότερα στο FBI.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων επειδή είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. 

Η ιδιαίτερα ελαφριά ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην συνεργάτη του Τραμπ οφείλεται στο γεγονός ότι παραδέχθηκε την ενοχή του για την ψευδή κατάθεση τον Οκτώβριο 2017 και συνεργάστηκε με τον ειδικό εισαγγελέα..

Παρότι εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν θυμάται τη συνομιλία του με τον Ντάουνερ, ο Παπαδόπουλος είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι είχε μιλήσει σχετικά τις επαφές του με Ρώσους για τα email της Χίλαρι και σε έναν άλλον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά.

«Ναι θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο, «ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον Ελληνα Υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά.

Μέχρι σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ποτέ δεν έχει αναφερθεί σε αυτές τις επαφές.

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ